Ρωσικό Su-27 αναχαίτισε ιταλικό αεροσκάφος του ΝΑΤΟ

Marina Lyistseva/TASS
Freepen.gr - Ένα μαχητικό Sukhoi Su-27 απογειωθηκε για να εντοπίσει και να συνοδεύσει ένα ιταλικό αεροσκάφος του ΝΑΤΟ ναυτικής περιπολίας πάνω από τον Εύξεινο Πόντο, δήλωσε εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης Άμυνας της Ρωσίας την Κυριακή, αναφέρει το ΤΑΣΣ.

Τα ρωσικά συστήματα ελέγχου του εναέριου χώρου εντόπισαν δύο στόχους αέρα στα ουδέτερα ύδατα του Εύξεινου Πόντου που πλησίαζαν τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας στις 14 Αυγούστου, ανέφερε το Κέντρο.

"Ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-27 από τις δυνάμεις συναγερμού γρήγορης αντίδρασης της αμυντικής άμυνας της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας απογειώθηκε για να εντοπίσει τον στόχο. Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού πλησίασε σταθερά το εναέριο αντικείμενο σε ασφαλή απόσταση και το αναγνώρισε ως ιταλικό αεροσκάφος του ΝΑΤΟ ναυτικής περιπολίας" είπε.

Αφού το ιταλικό αεροπλάνο απομακρύνθηκε από τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας, το Su-27 επέστρεψε με ασφάλεια στη βάση του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail