Διοικητής Zozan Çewlik: Οι γυναίκες θα συντρίψουμε τον τουρκικό φασισμό

Freepen.gr - Η Zozan Çewlik, διοικητής του γυναικείου αντάρτικου στρατεύματος YJA-Star, μίλησε στο ANF σχετικά με την επιχείρηση κατοχής της Τουρκίας στο Νότιο Κουρδιστάν και τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του καθεστώτος Ερντογάν σε γυναίκες και τον κουρδικό λαό.

"Οι γυναίκες αντάρτες θα συντρίψουν το φασισμό. Είναι η ώρα της ενότητας και της υπεράσπισης των αξιών μας", λέει η αρχηγός του YJA, Zozan Çewlik σε μια αξιολόγηση της αντίστασης ενάντια στο καθεστώς του Ερντογάν.

Ο βιασμός και η σeξουαλική επίθεση από ειδικούς λοχίες του τουρκικού στρατού βρίσκονται επί του παρόντος στην ημερήσια διάταξη. Στην Τουρκία, η οποία είναι ούτως ή άλλως δημοκρατία βιασμού, τέτοια περιστατικά συνεχίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά καλύπτονται και κρύβονται.

Οι προηγούμενες επιθέσεις σε τάφους ανταρτών είναι επίσης αποτέλεσμα αυτής της κουλτούρας βιασμών. Επιπλέον, υπάρχει ένα μεγάλο κύμα επιθέσεων εναντίον γυναικών που αντιστέκονται και δε σέβονται το ρόλο των γυναικών όπως ορίζεται από το σύστημα.

Η Zozan Çewlik λέει ότι οι αντάρτες έχουν επιτυχία επειδή επικεντρώνονται στη νίκη με σταθερή πεποίθηση. Η YJA-Star έχει κάνει μια σημαντική διαφορά φέτος, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, με τις δικές της δραστηριότητες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail