Η Σερβία παρέλαβε κινέζικα UAV με αξιοσημείωτες επιθετικές δυνατότητες

Freepen.gr - Το Υπουργείο Άμυνας της Σερβίας παρέλαβε τα πρώτα μη επανδρωμένα οχήματα αεροσκάφη μάχης CH-92A από την Κίνα, αναφέρει το defence-blog.com. Τα αεροσκάφη επιτήρησης και αναγνώρισης με δυνατότητες χτυπήματος, παραδόθηκαν επισήμως στην αεροπορική βάση Milenko Pavlovic στη Batajnica στις 4 Ιουλίου.

Το CH-92A είναι ένα UAV μεσαίου ύψους, μεγάλης αντοχής, που προορίζεται για αναγνώριση και επίθεση. Αναπτύσσεται από την China Academy of Aerospace Aerodynamics of China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC), επίσης γνωστή ως η 11η Ακαδημία του CASC, ή 701ο Ινστιτούτο Έρευνας.

Η Σερβία παρέλαβε ένα UAV πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να μεταφέρει πυραύλους με λέιζερ και βόμβες για επιθετικό ρόλο.

Ο σερβικός στρατός είναι ο πρώτος στην περιοχή που διαθέτει μη επανδρωμένα CH-92A, του οποίου η ακτίνα μάχης υπερβαίνει τα 250 χιλιόμετρα, το μέγιστο υψόμετρο πτήσης είναι τα 5000 μέτρα και η ταχύτητα είναι ελαφρώς μικρότερη από 200 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Το CH-92A είναι ένα πολυλειτουργικό σύστημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση ενός μεγάλου εύρους εργασιών, όπως αναγνώριση από τον εναέριο χώρο, ακριβής προσδιορισμός των συντεταγμένων των παρατηρούμενων στόχων στο έδαφος, αυτόματη παρακολούθηση των κινούμενων στόχων στο έδαφος, αναγνώριση στο πεδίο της μάχης, εκτίμηση επιπτώσεων χτυπήματος, επιθέσεις πυραύλων καθοδηγούμενων με λέιζερ σε στόχους στο έδαφος, ακτινοβόληση με λέιζερ του στόχου.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail