Η Ρωσία δοκίμασε για πρώτη φορά τον υπερηχητικό και φονικό Tsirkon από θαλάσσης

Freepen.gr - Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των δοκιμών του υπερηχητικού πυραύλου «Τσιρκόν», ο οποίος εκτοξεύθηκε από την φρεγάτα Ναύαρχος Γκόρσκοφ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε δήλωση την Κυριακή ότι «οι πειραματικές δοκιμές που διενεργήθηκαν από τη φρεγάτα Ναύαρχος Γκορσκόφ, επιβεβαίωσαν τα μοναδικά τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά αυτού του πυραύλου όσον αφορά το εύρος και την ακρίβεια της εκτόξευσης, καθώς και την ταχύτητα του υπερηχητικού βλήματος».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι δοκιμές του πυραύλου Tsirkon, που είναι υπερηχητικοί, «ολοκληρώθηκαν με επιτυχία».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε στις 2 Δεκεμβρίου, την ενίσχυση των δυνατοτήτων του ρωσικού ναυτικού, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού πολλών πολεμικών πλοίων με υπερηχητικούς πυραύλους.



Ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι ο πύραυλος θα αναπτύσσει ταχύτητα που θα υπερβαίνει την ταχύτητα του ήχου κατά 9 φορές (9 Mach), με εμβέλειας πτήσης που θα υπερβαίνει τα 1.000 χιλιόμετρα. Αυτός ο πύραυλος θα είναι σε θέση να καταστρέψει τόσο τους επίγειους όσο και τους θαλάσσιους στόχους ενισχύοντας τις δυνατότητες του ρωσικού ναυτικού στη θάλασσα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail