Χρήση οβιδοβόλων από τους Αζέρους, τα πανίσχυρα Su-30SM σήκωσε η Αρμενία!

Freepen.gr - Η γραμματέας Τύπου για το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας, Σούσα Στεπανιάν, ανακοίνωσε την Πέμπτη, την επανάληψη των συγκρούσεων στα σύνορα μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Η Στεπανιάν έγραψε στη σελίδα της στο Facebook: «Στις 03.40 το βράδυ, οι Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις στην πρώτη γραμμή παρατήρησαν κινήσεις των εχθρικών δυνάμεων. Οι δυνάμεις μας αμύνθηκαν αμέσως και κατάφεραν να αποτρέψουν μια εχθρική προσπάθεια διείσδυσης. Μετά από μια έντονη μάχη, ο εχθρός αναγκάστηκε να υποχωρήσει, αφού υπέστη απώλειες».

Σύμφωνα με το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας, οι μονάδες του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησαν την επίθεση βομβαρδίζοντας τα χωριά Ijbar και Movsis στις 12:20 π.μ. χρησιμοποιώντας οβιδοβόλα D-30.

Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι μάχες συνεχίζονται μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων μερών, επισημαίνοντας ότι ο Αρμενικός Στρατός μπόρεσε να αποτρέψει τις προκλήσεις του Αζερμπαϊτζάν.

Σημείωσε ότι αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη παραβίαση του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός που επιβλήθηκε από τα μεσάνυχτα της 15ης Ιουλίου. Οι συνοριακές συγκρούσεις, οι οποίες άρχισαν στις 12 Ιουλίου, προκάλεσαν πολλά θύματα στις τάξεις και των δύο στρατών.

Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε την Πέμπτη την επανάληψη των συγκρούσεων στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Ταυτόχρονα τα μαχητικά αεροσκάφη Su-30SM της Αρμενικής Πολεμικής Αεροπορίας αναπτύχθηκαν στα σύνορα του Αζερμπαϊτζάν αυτήν την εβδομάδα όπως ενημερώνει μέσω βίντεο που δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό Twitter του Αρμενίου, ο πρωθυπουργός Νικολ Πασινιάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail