Η Γαλλία μπορεί να εφοδιάσει το Κάιρο με επιπλέον «Rafale» κι η Ρωσία προσφέρει δορυφόρους για επιτήρηση

Freepen.gr - Η γαλλική εφημερίδα «La Tribune» αποκάλυψε, τη Δευτέρα, την ύπαρξη αιγυπτιακών-γαλλικών επαφών σχετικά με ένα πρόσθετο συμβόλαιο για τους μαχητικά Rafale.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι υπάρχουν συζητήσεις με την MBDA για τις βιομηχανίες εξοπλισμού και πυραύλων σχετικά με τον οπλισμό των δύο ελικοπτεροφόρων «Mistral» και ότι οι διαπραγματεύσεις για την πρόσθετη σύμβαση των κορβετών Gowind ενδέχεται να ξαναρχίσουν στο μέλλον.

Η εφημερίδα επεσήμανε επίσης την ανάγκη της Αιγύπτου για νέα συστήματα παρακολούθησης για την παρακολούθηση των εξελίξεων στο θέατρο της Λιβύης, και οι Ρώσοι από αυτή την άποψη προσφέρουν δορυφόρους για παρατήρηση και ηλεκτρο-οπτική παρακολούθηση, ενώ η γαλλική εταιρεία Thales επιδιώκει να παρέχει στο Κάιρο δορυφόρο για απεικόνιση ραντάρ, ανταγωνιζόμενη την ιταλική εταιρεία Leonardo.

Η γαλλική εφημερίδα επεσήμανε ότι οι σχέσεις μεταξύ Καΐρου και Παρισιού αναπτύσσονται λόγω της κρίσης με την Τουρκία και των φιλοδοξιών της στη λεκάνη της Μεσογείου στη Λιβύη και στα πεδία φυσικού αερίου με την Κύπρο και την Ελλάδα.

Η Αίγυπτος είχε παραλάβει μαχητικά Rafale από τη Γαλλία τον Ιούλιο του 2016, καθιστώντας τον αιγυπτιακό στρατό τον πρώτο στρατό που συμπεριέλαβε αυτόν τον τύπο αεροσκάφους στον αεροπορικό του στόλο, του οποίου η χρήση περιοριζόταν μόνο για τις γαλλικές δυνάμεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail