Η Ινδία σκοπεύει να αναπτύξει Rafale στα σύνορα με την Κίνα μετά τις συγκρούσεις



Freepen.gr - Η Γαλλία έχει δεσμευτεί να παραδώσει την πρώτη παρτίδα τεσσάρων αεροσκαφών Rafale έως το τέλος Ιουλίου, παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας. Η Ινδία παρήγγειλε 36 αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία το 2016. Από αυτά, 18 αεροσκάφη θα παραδοθούν στην Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας έως τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους. Τα υπόλοιπα θα παραδοθούν έως το Μάιο του 2022.

Όπως αναφέρει το Sputnik, οι κορυφαίοι διοικητές της Πολεμικής Αεροπορίας της Ινδίας (IAF) θα συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων εντάσεων με την Κίνα στη Γραμμή Πραγματικού Ελέγχου ( Line of Actual Control - LAC) στη Λαντάκ και την ταχεία ανάπτυξη αεροσκαφών Rafale στην περιοχή, που έχουν προγραμματιστεί να φτάσουν αργότερα αυτόν τον μήνα από τη Γαλλία.

Η IAF θα επανεξετάσει επίσης τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση με την Κίνα στη Γραμμή Πραγματικού Ελέγχου στον τομέα της κοιλάδας Galwan, όπου έλαβε χώρα μια αιματηρή αψιμαχία το μεσημέρι της 15ης και 16ης Ιουνίου μεταξύ των περιπολιών της Ινδίας και της Κίνας με εκατέρωθεν νεκρούς κατά τη συμπλοκή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail