Απατεώνες έκαναν online πωλήσεις κινητών εισπράττοντας χρήματα αλλά χωρίς εμπόρευμα

Δεκαέξι (16) υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών μέσω διαδικτύου κατάφεραν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από επισταμένη έρευνα.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί άντρες, ηλικίας 48 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για Απάτες τετελεσμένες κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι σε ιστοσελίδα ηλεκτρονικού καταστήματος, είχαν αναρτήσει αγγελίες πώλησης συσκευών κινητής τηλεφωνίας σε ανταγωνιστικές τιμές κι ενώ οι υποψήφιοι αγοραστές προέβαιναν στην καταβολή του αντιτίμου, με κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας, δεν παρέλαβαν ποτέ τις συσκευές που είχαν παραγγείλει.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 48χρονος, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας από κοινού με τον 40χρονο διαχειριστή της σελίδας, απέσπασαν κατά το χρονικό διάστημα από 13-12-2019 έως 23-02-2020 σε δεκαέξι (16) περιπτώσεις, συνολικό χρηματικό ποσό που προσεγγίζει τις 6.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail