Προσέξτε τι αποκαλύπτουν τα στίγματα και οι συντεταγμένες της τουρκικής Navtex

O Κώστας Νικολάου, ένα από τα εμπειρότερα στελέχη του χώρου ερευνών και παραγωγής υδρογονανθράκων, άλλοτε μέλος στο Δ.Σ. της Κυπριακής Εταιρίας Υδρογονανθράκων, μιλώντας στον 98.4 χαρακτήρισε την Τουρκική navtex, ως μία καλά μελετημένη κίνηση, αφού τα στίγματα και οι συντεταγμένες της, αποκαλύπτουν την ουσία της υπόθεσης:

Κλείνει το «μάτι» στην Αίγυπτο να οριοθετήσει μαζί της κερδίζοντας σε έκταση, «σβήνοντας» τελείως δικαιώματα σε υφαλοκρηπίδα/ ΑΟΖ, όχι μόνο στο σύμπλεγμα Καστελόριζου, αλλά σε Ρόδο, Κάρπαθο. Κάσο και Ανατολικά της Κρήτης και Κύπρο, καλώντας την Αίγυπτο να πράξει το ίδιο νότια και Ανατολικά της Κρήτης και ευθυγραμμίζει προς τα δυτικά και νοτιοδυτικά την Navtex με τα όρια του παράνομου Τουρκολιβυκού μνημονίου.

Όπως είπε ο κ Νικολάου, βάζοντας χάρτες πάνω στις συντεταγμένες της Τουρκικής Navtex, συμπίπτουν απόλυτα με τα θαλάσσια οικόπεδα που έχει παραχωρήσει στην Τουρκική Εταιρία Πετρελαίου την TPAO, με τους περίφημους χάρτες από το 2012 στην Εφημερίδα της Τουρκικής Κυβέρνησης, στην Ελληνική Υφαλοκρηπίδα και την Κυπριακή ΑΟΖ φυσικά, θεωρώντας την περιοχή Τουρκική, θέλοντας να μπλοκάρει οριοθέτηση Ελλάδας- Αιγύπτου με «δώρο» στο Κάιρο μεγαλύτερη έκταση και ακυρώνοντας τις οριοθετήσεις της Κύπρου, με Αίγυπτο και Ισραήλ.

Εκτός όλων αυτών, έτσι επιχειρεί σιγά- σιγά την καταφανή παρανομία της να την «νομιμοποιήσει» και με εμφάνιση στο άμεσο μέλλον νότια της Κρήτης, περιορίζοντας την Ελλάδα στο θαλάσσιο χώρο εντός μιας Αιγιαλίτιδας ζώνης αποκλειστικά των 6 ναυτικών μιλίων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail