Η Ελλάδα λέει ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ στην Κύπρο - Πρωτοφανής δήλωση Διακόπουλου στο Mega

Freepen.gr - Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA την Τρίτη, ο  σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξανδρος Διακόπουλος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την υφιστάμενη ένταση, ρωτήθηκε σχετικά για την αποστολή του ερευνητικού «Barbaros» στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας:

«Είναι δύο διαφορετικά πράγματα αυτά (το Oruc Reis στο Καστελόριζο και το Barbaros στην Κύπρο). Tο καταλαβαίνετε αυτό. Η Κύπρος είναι ένα ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος, το οποίο υφίσταται και αυτό βέβαια την βάναυση καταπάτηση των κυριαρχικών του δικαιωμάτων, σε μία σχεδόν πειρατική ενέργεια της Τουρκίας, που έρχεται σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο. Αλλά δεν είναι και κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Όμως αυτό είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που λέγαμε για το Oruc Reis».

Μα καλά, η Ελλάδα δεν είναι - λέμε τώρα - εγγυήτρια δύναμη; Ο επωνομαζόμενος...εθνάρχης δεν άνοιξε την πρώτη πόρτα στην Τουρκία με τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου (κι ενώ μάταια προειδοποιούσε ο Γιώργος Σεφέρης) και την τελευταία με τον Αττίλα 2 όταν η Κύπρος βρισκόταν μακριά μετά το πραξικόπημα των χρήσιμων ηλίθιων της χούντας; 

Εμείς το...καταλαβαίνουμε αυτό. Το ποιο; Ότι δεν οριοθετήσαμε με την Κύπρο εδώ και χρόνια ή έστω την επόμενη του μνημονίου Τουρκίας-Σαράζ, ακριβώς γιατί μετά θα έπρεπε να υπερασπιστούμε την οριοθετημένη ΑΟΖ. Αν όμως δεν οριοθετήσεις, δεν έχεις και καμία υποχρέωσης. Και φυσικά η Κύπρος είναι ένα...ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος, που κι αυτό βέβαια εγκληματικά δεν έφτιαξε την άμυνά του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail