Στρατηγός LNA: Τους χτυπήσαμε εκεί που δεν το περιμέναν, κατάλαβε ο Ερντογάν τι τον περιμένει

Freepen.gr - Ο στρατηγός Khaled Mahjoub του Εθνικού Λιβυκού Στρατού, δήλωσε την Κυριακή ότι η στόχευση της αεροπορικής βάσης Al-Watiyah στη δυτική Λιβύη είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ορισμένων «μισθοφόρων του Ερντογάν».

Ανέφερε σε συνέντευξή του στο αιγυπτιακό κανάλι Sada Al-Balad ότι «ο θάνατος των τουρκικών δυνάμεων υπολογίζεται σε δεκάδες και η επίθεση δεν ήταν αναμενόμενη αλλά ήρθε την κατάλληλη στιγμή και αποκάλυψε στον Ερντογάν τι θα αντιμετωπίσει στο έδαφος της Λιβύης».

Συνέχισε: «Η στόχευση της αεροπορικής βάσης Al-Watiyah ήταν επώδυνη και πραγματοποιήθηκε μέσω εννέα αεροπορικών επιθέσεων.

Ο Mahjoub θεώρησε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «θα αποκαταστήσει τις απώλειές του στη Λιβύη μετά την καταστροφή του αμυντικού του συστήματος στην αεροπορική βάση Al-Watiyah», σημειώνοντας ότι «ο λαός της Λιβύης δε θα επιτρέψει την επιστροφή της Αδελφότητας στην περιοχή».

Πρόσθεσε ότι η στόχευση της αεροπορικής βάσης Al-Watiyah «κατάφερε να επιτύχει τους στόχους κατά 90%», σημειώνοντας ότι η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 12 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου ενός «ανώτερου διοικητή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αεροπορική βάση Al-Watiyah υπέστη αεροπορικές επιδρομές το Σάββατο το βράδυ, και τα μέσα ενημέρωσης της Λιβύης ανέφεραν την καταστροφή «τουρκικών συστημάτων άμυνας» ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού.

Από την πλευρά της, η φιλότουρκη κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) μίλησε για «ξένα πολεμικά αεροσκάφη» που πραγματοποίησαν αυτήν την καταστροφική επίθεση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail