Σε ύψιστη επιφυλακή ο LNA: Οι Τούρκοι πάνε για αιφνιδιαστική επίθεση σε Σίρτη-Τζούφρα

Freepen.gr - Τη Δευτέρα, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) κυκλοφόρησε ένα βίντεο των περιπολιών των ειδικών δυνάμεών του στις ακτές ορισμένων πόλεων.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε από το Στρατιωτικό Τμήμα Πληροφοριών του Στρατού της Λιβύης και δείχνει τις περιπολίες από τις ειδικές δυνάμεις των ναυτικών δυνάμεων του Λιβυκού Στρατού, οι οποίεςέλαβαν χώρα στα ανοικτά της Σίρτης.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης επιβεβαίωσε την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεών του να αποκρούσει οποιαδήποτε τουρκική επίθεση εναντίον της Σίρτης και της Αλ Τζούφρα, σημειώνοντας τις ανησυχίες της Άγκυρας σχετικά με τις επιπτώσεις αυτών των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Στρατό του Λιβύου, η τουρκική αίθουσα επιχειρήσεων σχεδιάζει η επίθεση να είναι ξαφνική και γρήγορη αλλά φοβάται ότι θα επεκταθεί και εκτός της ζώνης των παραπάνω πόλεων.

Ο στρατός επιβεβαίωσε ότι «θα παραμείνει σε επιφυλακή επειδή οι δυνάμεις του είναι σταθερά τοποθετημένες στις θέσεις του και επειδή οι έντονοι ναυτικοί ελιγμοί που διεξήγαγε άλλαξαν τα δεδομένα στο έδαφος, έτσι ώστε να αποτρέψουν την Άγκυρα από τη διεξαγωγή ενός ναυτικού ελιγμού που βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό. σε πληροφορίες για την κατάσταση στην ξηρά».

Τονίστηκε επίσης ότι είναι «έτοιμος να αποκρούσει μια τουρκική επίθεση, είτε πρόκειται για αέρα, για ξηρά ή για θάλασσα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail