LNA: Απειλή για την Ευρώπη ο έλεγχος 2.000 χλμ στα νότια από την Τουρκία

Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Στρατηγός Ahmed Al-Mismari, επιβεβαίωσε ότι ο έλεγχος της Τουρκίας περίπου 2000 χλμ νότια της Ευρώπης θα αποτελούσε πραγματική απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και ναυσιπλοΐα στη Μεσόγειο.

Ο Al-Mismari δήλωσε στην εφημερίδα Al-Shorouk ότι ο τουρκικός στρατός στη Λιβύη έχει μεταξύ 2500 έως 3000 μέλη που ετοιμάζονται τη μάχη για να εισβάλει στη Λιβύη, σημειώνοντας ότι ο αιγυπτιακός στρατός είναι τώρα έτοιμος να αποτρέψει τους Τούρκους οπουδήποτε, είτε στη Μεσόγειο είτε στο έδαφος της Λιβύης.

Τόνισε ότι η Γενική Διοίκηση έχει θέσει πολύ σημαντικούς όρους στις συνομιλίες των 5+5 για κατάπασυση του πυρός ζητώντας την αποχώρηση Τούρκων και ξένων μισθοφόρων, τη διάλυση των πολιτοφυλακών και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθώς και την απομάκρυνση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν από τη σκηνή της Λιβύης εντελώς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail