Πως η Τουρκία χρηματοδοτεί τη διαφυγή και το πέρασμα στην Ευρώπη των γυναικών του ISIS


Freepen.gr - Το στρατόπεδο Al-Hol θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα στρατόπεδα στον κόσμο, όπου κατοικούν περισσότερες από 40 χιλιάδες γυναίκες του ISIS και τα παιδιά τους, που μπήκαν στο στρατόπεδο αφού η SDF πέρασε στα τελευταία οχυρά του ISIS στο Al-Baghuz στην ύπαιθρο του Deir Al-Zour.

Όπως αναφέρει το κουρδικό πρακτορείο ΑΝΗΑ σε αναλυτικό ρεπορτάζ, το στρατόπεδο καταγράφει περιστατικά εξέγερσης, δολοφονιών και λαθρεμπορίου συνεχώς, και αυτά, σύμφωνα με τη διοίκηση του στρατοπέδου και τις δυνάμεις ασφαλείας, οφείλονται στις γυναίκες του ISIS καθώς οργανώθηκαν μέσα στο στρατόπεδο και διαμόρφωσαν τον λεγόμενο «υπολογισμό», και σκοπεύουν να σκοτώσουν όλους όσοι έρχονται σε αντίθεση με τις ιδέες και τους προσανατολισμούς τους.

Τεράστιες μεταφορές χρημάτων φθάνουν στο στρατόπεδο Al-Hol κάθε μήνα, και τα περισσότερα πηγαίνουν στις οικογένειες των ξένων μισθοφόρων του ISIS με τα ποσά να υπολογίζονται σε χιλιάδες δολάρια.

Οι γυναίκες του ISIS χρησιμοποιούν αυτά τα χρήματα σε επιχειρήσεις λαθρεμπορίου που μελετούνται και υλοποιούνται μέσα στο στρατόπεδο με τη βοήθεια λαθρεμπόρων που ζουν σε περιοχές που ελέγχονται από την τουρκική κατοχή και τους μισθοφόρους της. Πηγές ασφαλείας στο στρατόπεδο Al-Hol δείχνουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους λαθρέμπορους ζουν στο Idlib και την Jarablus, λόγω της εγγύτητάς τους με τα τουρκικά σύνορα, και υπάρχουν πύλες που συνδέουν μεταξύ τα συριακά και τα τουρκικά εδάφη.

Οι δυνάμεις ασφαλείας στο στρατόπεδο συνέλαβαν δεκάδες γυναίκες του ISIS που προσπάθησαν να διαφύγουν με τα παιδιά τους. Όλες τόνισαν ότι θα πήγαιναν στην Τουρκία και θα την προτιμούσαν από άλλες χώρες, καθώς είχαν εισέλθει στα συριακά εδάφη μέσω αυτής.

Χθες, οι δυνάμεις ασφαλείας στο στρατόπεδο συνέλαβαν τέσσερις γυναίκες ISIS που προσπάθησαν να δραπετεύσουν από το στρατόπεδο, δύο από αυτές είναι αδελφές που έχουν υπηκοότητα Σουδάν, κι οι άλλες δύο έχουν υπηκοότητα στην Τανζανία μαζί με τα παιδιά τους.

Οι πηγές ασφαλείας άκουσαν τις ομολογίες των γυναικών του ISIS και σημείωσαν ότι τα χρήματα που φτάνουν σε όσους προσπαθούν να ξεφύγουν προέρχονται από την Τουρκία μέσω των γυναικών του Turkistani ISIS, οι οποίες οργανώνουν εκστρατείες που ονομάζονται "φιλανθρωπίες" στην Τουρκία και συλλέγουν τα χρήματα με σκοπό το λαθρεμπόριο οικογενειών που δε διαθέτουν οικονομική πηγή.

Τι είναι ο IHH και ποιοι είναι οι κρυφοί στόχοι του;

Πρόσφατα, ένας νέος οργανισμός έχει εμφανιστεί στον τομέα της αποστολής χρημάτων σε μισθοφόρους του ISIS στο στρατόπεδο Al-Hol, ο οποίος είναι ο Οργανισμός Ανθρωπιστικής Αρωγής και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (IHH), μια τουρκική οργάνωση που περιγράφεται ως μη κυβερνητική, αλλά μάλλον ένας διεθνής οργανισμός που δραστηριοποιείται στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρωπιστικής διπλωματίας σε περισσότερες από 100 χώρες και ιδρύθηκε το 1992 στην Κωνσταντινούπολη και το 1995 ανακοινώθηκε ότι θα καθιερωθεί ως ανθρωπιστικός οργανισμός βοήθειας με έδρα την Κωνσταντινούπολη.

Ωστόσο, οι ύποπτες ενέργειες αυτού του οργανισμού εντός των συριακών εδαφών επισημαίνουν το αντίθετο από αυτό που προωθεί ο οργανισμός στη διεθνή και την κοινή γνώμη.

Ο IHH διαθέτει επτά διαφορετικά κέντρα που εντοπίζονται στα Rehaniyah, Kilis, Chanli Urfa, Yayla Daghi στο εσωτερικό της Τουρκίας, κοντά στα σύρια της Συρίας, Bab al-Hawa, Bab al-Salam και Mount Turkmen στη Συρία. Αυτά τα σημεία βρίσκονται στις περιοχές που η Τουρκία καταλαμβάνει τώρα με τους μισθοφόρους της, ήταν τα κύρια σημεία για την είσοδο χιλιάδων μισθοφόρων του ISIS στο έδαφος της Συρίας.

Η ίδια η οργάνωση ανακοίνωσε ότι παρείχε ιατρική βοήθεια, φάρμακα και άλλες προμήθειες σε αυτήν την περιοχή, και αυτό δείχνει την έκταση της σύνδεσης αυτής της οργάνωσης με τρομοκρατικές ομάδες, με επικεφαλής τους μισθοφόρους του ISIS, οι οποίοι είχαν προηγουμένως ελέγξει αυτές τις περιοχές.

Η οργάνωση, για να κρύψει τις ύποπτες ενέργειές της, όπως οι υπόλοιπες τουρκικές οργανώσεις και τα τουρκικά θεσμικά όργανα, χρησιμοποιεί την ισλαμική θρησκεία ως κάλυψη για τις δραστηριότητές της. Είναι μέλος της Ένωσης NGO στον Ισλαμικό Κόσμο και του Διεθνούς Φόρουμ Ανθρωπιστικής Βοήθειας και έχει επίσης συμμετοχή στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο του OIC.

Αφού το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ανέλαβε την εξουσία στην Τουρκία και ο Ερντογάν κατέλαβε τη θέση του Πρωθυπουργού το 2003 από ένα ισλαμικό πολιτικό υπόβαθρο, συνέδεσε όλους τους οργανισμούς υπηρεσιών, κοινωνικών, οικονομικών και μέσων μαζικής ενημέρωσης με το κόμμα του και καθιερώθηκε ως φύλακας σε αυτά, και τίποτα δεν μπορεί να συμβεί εντός της τουρκικής χώρας, εκτός από απόφαση του κόμματός του σύμφωνα με την ατζέντα του.

Το IHH απαλλάχθηκε από τους φόρους στην Τουρκία με το ψήφισμα αριθ. 2011/1799 του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου της 4ης Απριλίου 2011, το οποίο αποτελεί περαιτέρω απόδειξη ότι ο οργανισμός έχει συνδεθεί με τον Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα του.

Οι καλά ενημερωμένες πηγές ασφαλείας στο στρατόπεδο Al-Hol δήλωσαν ότι την τελευταία περίοδο, σύμφωνα με τις έρευνές της σχετικά με τις μεταφορές που φτάνουν στις οικογένειες των μισθοφόρων του ISIS, διαπιστώθηκε ότι αυτές οι μεταφορές πραγματοποιούνται απευθείας μέσω αυτού του οργανισμού και χρησιμοποιούνται για λαθρεμπόριο γυναικών με ξένες εθνικότητες.

Πηγές ασφαλείας σημείωσαν ότι ο στόχος του λαθρεμπορίου ξένων γυναικών είναι να τις χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης στις ευρωπαϊκές χώρες, και ότι οργανώνονται επίσης στο εσωτερικό της Τουρκίας και στη συνέχεια διασχίζουν τις ευρωπαϊκές χώρες για να εφαρμόσουν τρομοκρατικά σχέδια σε αυτές.

Αυτό που υποστηρίζει αυτές τις δηλώσεις είναι η δημοσίευση του "Ανατολή" ότι η ΜΙΤ της κατόρθωσε να περάσει μια Μολβαδή μισθοφόρο με τα τέσσερα παιδιά της και να τα φέρει στο τουρκικό εσωτερικό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail