«Αναφορές για θαλάσσια συμφωνία μεταξύ HoR της Λιβύης κι Ελλάδας»

Freepen.gr - Μετά τη συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες που υπέγραψε η Τουρκία με το GNA στις 28 του περασμένου Νοεμβρίου, η Ελλάδα αντιτάχθηκε έντονα και άρχισε να αντιμετωπίζει αυτό που χαρακτηρίζεται ως τουρκική παλίρροια, σημειώνει το News218.

Το λιβυκο δημοσίευμα σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει διακόψει τους δεσμούς με την κυβέρνηση συμφιλίωσης της GNA και στρέφεται πλέον στη Βουλή των Αντιπροσώπων (HoR) και την κυβέρνηση της Λιβύης στα ανατολικά.

Επίσης παραθέτει τις δηλώσεις Δένδια για τη δυνατότητα οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων αλλά και το άνοιγμα προξενείου στη Βεγγάζη.

Σε μια τέτοια περίπτωση, το News218 εκτιμά ότι θα αυξηθεί η ένταση στην περιοχή και θα περιοριστεί η πιθανότητα μιας ειρηνικής λύσης.

Ωστόσο εμείς οφείλουμε να τονίσουμε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι το μόνο ίσως νόμιμο όργανο της Λιβύης καθώς η νομιμοποίηση της GNA αμφισβητείται έντονα με βάση τα ισχύοντα της Πολιτικής Συμφωνίας για τη Λιβύη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail