Θα στείλει η Τουρκία F-16 για να αναχαιτίσει την Αίγυπτο στο Λιβυκό εναέριο χώρο;

Freepen.gr - Η εφημερίδα Eurasia Daily ανέφερε πιθανή τουρκική στρατιωτική κίνηση στον εναέριο χώρο της Λιβύης, αναφέροντας ότι «η Τουρκία στέλνει μαχητικά πολλαπλών ρόλων F-16 στη Λιβύη για να διατηρήσει την υπεροχή στον αέρα», σημειώνει το 218News.

Η έκθεση, επικαλούμενη δηλώσεις του Τούρκου πολιτικού συγγραφέα Hassan Basri Yalcin, δείχνει ότι η Άγκυρα μπορεί να χρειαστεί να κλιμακώσει τον στρατιωτικό της ρόλο στον εναέριο χώρο της Λιβύης για να «μπλοκάρει το δρόμο» για το Κάιρο, το οποίο θα βασιστεί στην αεροπορική του δύναμη για να στηρίξει τον εθνικό στρατό της Λιβύης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Τουρκία έχει από καιρό δραστηριοποιηθεί με την αεροπορική της δύναμη στη Λιβύη, μέσω της οποίας άλλαξε την ισορροπία ισχύος στο έδαφος και αυτό αναγκάζει την Άγκυρα να διακινδυνεύσει την ανάπτυξη των F-16 για να υπερασπιστεί τα κέρδη που έχει σημειώσει στη Λιβύη, σύμφωνα με την Eurasia Daily.

Ο συγγραφέας είπε ότι «εάν η Τουρκία θέλει να μην επαναληφθεί το σενάριο της ρωσικής αεροπορικής υπεροχής στη Συρία, πρέπει να βρει λύσεις στις δυσκολίες και τους τεχνικούς κινδύνους και πρέπει να δείξει πολιτική βούληση το συντομότερο δυνατό».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail