Αμερικανικά F-15 σε απαράδεκτη ενέργεια παραλίγο να προκαλέσουν αεροπορική τραγωδία

Freepen.gr - Αρκετοί επιβάτες της Mahan Air τραυματίστηκαν όταν δύο αμερικανικά μαχητικά F-15 πλησίασαν το ιρανικό επιβατικό αεροπλάνο για να το αναχαιτίσουν πάνω από τον συριακό εναέριο χώρο, αναγκάζοντας τον πιλότο να κάνει έναν απότομο ελιγμό και να αλλάξει υψόμετρο για να αποφύγει τη σύγκρουση, μεταδίδει το πρακτορείο FARS.

Οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγω για δύο ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη. Ενώ τα δυτικά και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του Reuters και της Jerusalem Post, μετέδωσαν ότι τα αεροσκάφη ήταν ισραηλινά αεροπλάνα, ο ισραηλινός στρατός διέψευσε τα δημοσιεύματα.

Ωστόσο, ο κυβερνήτης της πτήσης 1152 της Mahan Air που εκτελούσε την πτήση Τεχεράνη - Βυρηττός, δήλωσε αργότερα ότι οι πιλότοι των δύο πολεμικών αεροπλάνων έχουν αναγνωριστεί ως πιλότοι του αμερικανικού στρατού κατά τη διάρκεια μιας επαφής ασυρμάτου.


Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από έναν δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης του Ιράν που βρισκόταν στο αεροσκάφος έδειξε ένα μαχητικό αεροσκάφος F-15 από το παράθυρο του αεροπλάνου και σχόλια από έναν επιβάτη που είχε αίμα στο πρόσωπό του. Το συμβάν προκάλεσε αρκετούς τραυματισμούς.

Σύμφωνα με αναφορές, τα αεροσκάφη F-15 των ΗΠΑ πλησίασαν το αεροσκάφος της Mahar Air από απόσταση, καθώς το Πεντάγωνο ισχυρίστηκε ότι πλησίαζε στην κατεχόμενη συριακή περιοχή Al-Tanf, η οποία επί του παρόντος βρίσκεται υπό αμερικανικό έλεγχο κοντά στα σύνορα του Ιράκ και της Ιορδανίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail