Απανωτές αφίξεις τουρκικών C-130 στη βάση της Αλ Βατίγια: Κάτι έρχεται

Freepen.gr - Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ο ιστότοπος Itamilradar, ο οποίος ειδικεύεται στην παρακολούθηση στρατιωτικών πτήσεων πάνω από τη Μεσόγειο, παρακολούθησε ένα τουρκικό φορτηγό αεροσκάφος Lockheed C-130E (71-1468) της ΤουρκικήςΠολεμικής Αεροπορίας σε ένα ταξίδι στη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Al-Watiya από το Ικόνιο.

Ο ιστότοπος είπε ότι το στρατιωτικό αεροπλάνο έφυγε από τη βάση Al-Watiya περίπου στις 8:30 π.μ. και αναφέρει ότι κατά τους τελευταίους δύο μήνες, είχε καταγράψει τουλάχιστον 30 στρατιωτικές πτήσεις από την Τουρκία προς τη Λιβύη χρησιμοποιώντας διαφορετικά αεροσκάφη (C- 130 & Α400).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βάση Al-Watiya δέχθηκε αεροπορικές επιθέσεις στις 5 Ιουλίου η οποία πραγματοποιήθηκε από γαλλικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη.

Η εφημερίδα Al-Sharq Al-Awsat ανέφερε επικαλούμενη τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι ο τουρκικός στρατός ετοιμάζεται να αναπτύξει ένα νέο αμυντικό σύστημα στη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Al-Watiya μετά την επιδρομή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο τουρκικός στρατός «θα εγκαταστήσει σύντομα νέα συστήματα αεροπορικής άμυνας και θα ενεργοποιήσει το σύστημα S125 που αποκτήσαμε πρόσφατα από την Ουκρανία πάνω από τον εναέριο χώρο της Sirte, και ορισμένων περιοχών στρατηγικής σημασίας για τους Τούρκους στη δυτική Λιβύη.

Η δραστηριότητα τουρκικών στρατιωτικών φορτηγών αεροσκαφών προς τη βάση Al-Watiya συμπίπτει με τη συνεχή ανάπτυξη δυνάμεων της GNA για πιθανή επίθεση στη Sirte και την Al-Jufra.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail