Το Συμβούλιο των Σεΐχηδων της Λιβύης καλεί την Αίγυπτο να μπει στον πόλεμο

Freepen.gr - Το μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου των Σεΐχηδων, Μανσούρ Αλ Μάνφι, επιβεβαίωσε ότι οι φυλές της Λιβύης υποστηρίζουν τη δήλωση της Βουλής των Αντιπροσώπων (HoR) με την οποία καλούσε την Αίγυπτο να επέμβει στρατιωτικά για να υπερασπιστεί το Λιβυκό λαό.

Σε συνέντευξή του στο «Sky News», ο Αλ Μάνφι είπε ότι οι πόροι της Λιβύης χρησιμοποιούνταν από την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) για να φέρει μισθοφόρους και όπλα για να σκοτώσουν τον Λιβυκό λαό. Κάλεσε τους πολίτες να ενωθούν πίσω από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) και το HoR για να απορρίψουν την τουρκική επέμβαση στη χώρα.

Τόνισε ότι οι φυλές της Λιβύης αντιτίθενται στην παρέμβαση της Τουρκίας και είναι πρόθυμες να την αντιμετωπίσουν, ισχυριζόμενες ότι η Άγκυρα θέλει να ελέγξει το πετρέλαιο της Λιβύης. Η HoR ανακοίνωσε ότι χαιρέτισε τη δήλωση του Αιγύπτου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Ελ-Σίσι που ζητούσε συντονισμένες προσπάθειες μεταξύ της Λιβύης και της Αιγύπτου για τη διασφάλιση της ήττας της Τουρκίας και τη διατήρηση της κοινής εθνικής ασφάλειας.

Το Κοινοβούλιο τόνισε σε μια δήλωση: «Το κοινοβούλιο της Λιβύης, ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος που εκλέγεται από το λαό της Λιβύης και εκπροσωπεί την ελεύθερη βούλησή του, επιβεβαιώνει την ικανοποίησή του για την ομιλία του Αιγύπτιου προέδρου, Αμπντέλ-Φατάχ Ελ-Σίσι παρουσία εκπροσώπων από τις φυλές της Λιβύης».

«Ζητούμε συντονισμένες προσπάθειες μεταξύ της Λιβύης και της Αιγύπτου για να διασφαλιστεί η ήττα του εισβολέα και να διατηρηθεί η κοινή εθνική μας ασφάλεια, καθώς και να επιτευχθεί ασφάλεια και σταθερότητα στη χώρα και την περιοχή μας. Καλούμε τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις να παρέμβουν σε περίπτωση που διαπιστώσουν επικείμενη απειλή για την ασφάλεια των δύο χωρών μας» προσέθετε η δήλωση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail