Κίνημα Ιδιοκτητών Ακινήτων: Να σταματήσει ο παραλογισμός, μικροϊδιοκτήτες κι άνεργοι να στερούνται το εισόδημά τους

PublicDomainPictures / pixabay
Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα ακίνητα με απόλυτα ερασιτεχνικό τρόπο και με τη λογική που υπήρχε πριν 40 χρόνια. Γιατί εκτός από ένα αποκούμπι του νοικοκύρη για ένα επί πλέον χαρτζιλίκι, τα ακίνητα είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ ένας από τους σημαντικότερους κλάδους της οικονομίας. Είναι ένας ζωντανός επιχειρηματικός οργανισμός ο οποίος προϋποθέτει τεράστια επένδυση, συνεχή διαχείριση, διαρκή συντήρηση και εκσυγχρονισμό και πιθανώς από τα πιο σημαντικά εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς κλάδους της οικονομίας αφού διευκολύνει εμπόρους και επιχειρήσεις να κατευθύνουν τα κεφάλαιά τους στην ανάπτυξη της δραστηριότητάς τους αντί να δεσμεύουν μεγάλο μέρος τους στην αγορά ακινήτου, γιατί απασχολούν πάρα πολλά άλλα επαγγέλματα, γιατί είναι οι εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τον τουρισμό, γιατί σε ακίνητα γίνονται οι πιο μεγάλες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα σήμερα, γιατί το εισόδημα από τα ακίνητα παραμένει στη χώρα και τροφοδοτεί άλλους κλάδους, γιατί είναι μία από τις κυριότερες και σταθερότερες πηγές φόρων τους κράτους.

Το ακίνητο στην Ελλάδα έχει από τις μικρότερες αποδόσεις μέσα στην ΕΕ. Το ακίνητο μέσα στην κρίση έχει γίνει μία ριψοκίνδυνη επένδυση και έχει υποστεί τη μεγαλύτερη και πιο άνιση φορολογική επιβάρυνση. Το ακίνητο στην πανδημία πλήττεται όπως όλοι οι τομείς της οικονομίας, αφού πολλά ακίνητα έχουν μείνει και θα μείνουν για αρκετό διάστημα αδιάθετα ή θα ξενοικιαστούν ή πιέζονται οι ιδιοκτήτες τους να κάνουν μακροχρόνιες μειώσεις ενοικίων.

Παρόλα αυτά, η Ελληνική Κυβέρνηση όχι μόνο δεν φρόντισε να στηρίξει τους ιδιοκτήτες ακινήτων, όπως όλους τους άλλους κλάδους, αλλά έκρινε ότι εμείς θα πρέπει να στηρίξουμε επιχειρήσεις, εμπόρους, επαγγελματίες και ιδιώτες υποχρεώνοντάς μας να παραχωρήσουμε το 40% του νόμιμου συμφωνηθέντος μισθώματος αντί να το επιδοτήσει το Κράτος όπως όφειλε, από τους φόρους που συγκεντρώνει και για αντιμετώπιση τέτοιων κρίσεων, και όπως έγινε στις περισσότερες χώρες. Συγχρόνως καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε όλες μας τις υποχρεώσεις στο ακέραιο. Επιπλέον, αυτό έγινε χωρίς να ληφθεί υπόψη η δυνατότητα και η δυναμική των μερών με αποτέλεσμα ανάμεσα στα πολλά παράδοξα, μικροϊδιοκτήτες να επιδοτούν επιχειρήσεις με τζίρο εκατομμυρίων, μη επιδοτούμενοι άνεργοι να στερούνται το μοναδικό τους εισόδημα, ιδιοκτήτες που έχουν πάρει δάνεια για κατασκευή, αγορά ή ανακαίνιση να μην μπορούν να τα εξυπηρετήσουν.

Με αυτό το μέτρο, η Κυβέρνηση ξεπέρασε τα όρια ανοχής και αντοχής μας και να γιατί:

Φόροι (εισοδήματος/αλληλεγγύης/ΕΝΦΙΑ): 2,5 – 6 ενοίκια

Αναγκαστική μείωση ενοικίων 40%Χ6 μήνες 2,4 ενοίκια

Προτεινόμενη μείωση μέχρι το τέλος χρόνου 1,6 ενοίκια

Συντήρηση 1 ενοίκιο

Ασφάλιση ακινήτου (ελάχιστοι έχουν τη δυνατότητα) 1 ενοίκιο

Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό!

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να μας αποζημιώσει άμεσα για όλο το ποσό που με εντολή της μας παρακρατήθηκε και να επανεξετάσει τον τρόπο φορολόγησης των ακινήτων μέσα στα πραγματικά δεδομένα.


ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail