Η Ρωσία προειδοποιεί τη Βαρσοβία για τις στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ στην Πολωνία

Photo by Jason Johnston (U.S. Army photo by Jason Johnston.)
Freepen.gr - Ο αμερικανικός στρατός έχει αναπτύξει τα βασικά άρματα μάχης Abrams και τα πολεμικά οχήματα του Bradley στην Πολωνία ως μέρος της τελικής φάσης της εκπαίδευσης που σχετίζεται με μαζικές στρατιωτικές ασκήσεις που ονομάζονται DEFENDER-Europe 20, αναφέρει το defence-blog.com.

Η άσκηση πραγματοποιείται στο Drawsko Pomorskie Training Area, Πολωνία, με περίπου 6.000 Αμερικανούς και Πολωνούς στρατιώτες.

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο δελτίο, το DEFENDER-Europe 20 σχεδιάστηκε ως άσκηση ανάπτυξης για να οικοδομήσει την στρατηγική ετοιμότητα για την υποστήριξη της αμερικανικής εθνικής στρατηγικής άμυνας και των στόχων αποτροπής του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι και πολιτικοί λένε ότι υπάρχει λόγος να ανησυχίας για τις μεγάλης κλίμακας ασκήσεις των ΗΠΑ που διεξάγονται στην Πολωνία.

Όπως ανέφερε προηγουμένως το πρακτορείο ειδήσεων TASS, η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Αμερικής και Πολωνίας παρακολουθείται στενά στη Μόσχα, όπου υπενθυμίζεται ότι η Ουάσινγκτον «καταστρέφει συνεχώς» την ασφάλεια στην Ευρώπη.

«Εάν η Βαρσοβία θέλησε σκόπιμα να κερδίσει μια θέση στο status ενός κράτους πρώτης γραμμής λαμβάνοντας ξένες δυνάμεις στην επικράτειά της σε μόνιμη βάση, τότε πιθανότατα συνειδητοποιεί όλο το κόστος που σχετίζεται με αυτό. Συμπεριλαμβανομένης της δικής του ασφάλειας», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλέξανδρος Γκρούσκο.

Ο Βίκτορ Μουράχοφσκι, αρχισυντάκτης του περιοδικού «Άρσεναλ Οτεχστέβα» δήλωσε ότι η στρατιωτική άσκηση των ΗΠΑ στην Πολωνία είναι ένα σαφώς προκλητικό στρατιωτικό-πολιτικό βήμα.

«Ένας τακτικός σχηματισμός, μια ταξιαρχία, που αριθμεί λιγότερα από τέσσερις χιλιάδες άτομα, τα οποία θα συγκεντρωθούν σε περισσότερες από μία τακτικές περιοχές, τα κεντρικά γραφεία θα βρίσκονται στην Πολωνία, πρόκειται να στείλουν μια ομάδα τάγματος στα κράτη της Βαλτικής, τη δεύτερη για εκπαίδευση στη Ρουμανία… Αν είχε πραγματικά στρατιωτικά καθήκοντα… », είπε.

Επίσης, τόνισε ότι αυτή η άσκηση δεν αποτελεί άμεση στρατιωτική απειλή, αλλά στο μέλλον, η Ρωσία μπορεί και πάλι να σκεφτεί μέτρα που θα αποτρέψουν μια τέτοια ανάπτυξη και δημιουργία στρατιωτικού σχηματισμού στην Ευρώπη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail