Προτεραιότητα η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων

Το ένοπλο τμήμα του ελληνικού λαού, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, είναι σήμερα το βασικό εργαλείο πολιτικής της κυβέρνησης έναντι της τουρκικής απειλής. Απαιτείται άμεση ενίσχυση των ΕΔ με σειρά μέτρων που θα ξεκινούν από:

-την αύξηση θητείας τουλάχιστον κατά 3 μήνες,
-την απαλλαγή των ΕΔ από πάρεργα όπως η "εξυπηρέτηση" των λαθρομεταναστών,
-αύξηση του ποσοστού διαθεσιμότητας των κύριων οπλικών συστημάτων,
-προσληψη μικρών αριθμών επαγγελματιών οπλιτών που θα στελεχώσουν κρίσιμες μονάδες,
-αναβάθμιση ηθική και μισθολογική (στο μέτρο του δυνατού) των στελεχών των ΕΔ, με απόλυτη εφαρμογή αξιοκρατίας στις προαγωγές τους.

Τα μέτρα θα συνεχίζουν με τον επανασχεδιασμό της δομής των ΕΔ, ο οποίος θα περιλαμβάνει την απόκτηση φθηνών αλλά προηγμένων οπλικών συστημάτων νέας φιλοσοφίας και στρατηγικού χαρακτήρα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα αναβίωσης της αμυντικής βιομηχανίας στη βάση των νέων τεχνολογιών, με έμφαση σε συστήματα δικτυοκεντρικού πολέμου και μη επανδρωμένων οχημάτων και φορέων οπλικών συστημάτων.

Η Ελλάδα χρειάζεται εκσυγχρονισμό σε όλα τα επίπεδα και πρώτα από όλα στο επίπεδο της αμυντικής θωράκισης. Και αυτό πρέπει να γίνει με άμεση εμπλοκή του άφθονου ελληνικού επιστημονικού δυναμικού που πρέπει να επιστρέψει στη χώρα. Οποιαδήποτε άλλη πολιτική ισοδυναμεί με εθνική μειοδοσία και η Ιστορία θα το καταγράψει. Χωρίς ασφάλεια και χωρίς διασφάλιση της ακεραιότητας της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόοδος και καμία προοπτική.

Αναστάσιος Λαυρέντζος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail