Εθνικό Συμβούλιο Άμυνας της Αιγύπτου: Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την στήριξη της αδελφής Λιβύης



Freepen.gr - Την Κυριακή, ο Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι προήδρευσε του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας για να συζητήσει θέματα ασφάλειας και στρατιωτικού χαρακτήρα σε όλες τις στρατηγικές κατευθύνσεις, στο πλαίσιο των τρεχουσών προκλήσεων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Προεδρίας Μπάσαμ Ράντι, αναφέρει το libyareview.com.

Το Εθνικό Συμβούλιο Άμυνας περιλαμβάνει τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Άμυνας και Στρατιωτικής Παραγωγής, τον Αρχηγό Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Αρχηγό Γενικών Πληροφοριών, τους Υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών και Εσωτερικών, το Διοικητή του Ναυτικού και το Διοικητή των Αμυντικών Δυνάμεων, το Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας, τον Προϊστάμενος της Αρχής Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων και το Διευθυντή του Στρατιωτικού Τμήματος Πληροφοριών και Αναγνώρισης.

«Το Συμβούλιο συζήτησε τις εξελίξεις της κατάστασης στη Λιβύη στο δυτικό στρατηγικό μέτωπο, υπό το φως της προσπάθειας της Αιγύπτου να σταθεροποιήσει την τρέχουσα θέση στον τομέα και να μην ξεπεραστούν τις δηλωθείσες γραμμές», δήλωσε ο Ράντι.

Πρόσθεσε ότι η Αίγυπτος έχει ως στόχο να φέρει ειρήνη μεταξύ όλων των αντιπάλων μερών της Λιβύης.

Το Συμβούλιο συζήτησε επίσης τις εξελίξεις στη Λιβύη σχετικά με τη δυτική στρατηγική κατεύθυνση, υπό το φως της προσπάθειας της Αιγύπτου να σταθεροποιήσει την τρέχουσα επιτόπια κατάσταση και να μην υπερβεί τις δηλωμένες γραμμές, με στόχο την ειρήνη μεταξύ όλων των μερών της Λιβύης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το Συμβούλιο τόνισε τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, προσθέτοντας ότι η Αίγυπτος θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να υποστηρίξει την αδελφή Λιβύη και να βοηθήσει τους λαούς της να φέρουν τη χώρα τους σε ασφάλεια και να ξεπεράσουν την τρέχουσα σοβαρή κρίση.

«Η κρίση της Λιβύης είναι μια από τις υψηλότερες προτεραιότητες της αιγυπτιακής εξωτερικής πολιτικής, έχοντας κατά νου ότι η ασφάλεια της Λιβύης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εθνικής ασφάλειας της Αιγύπτου και της Αραβίας».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail