Ο Τζόζεφ δολοφονήθηκε επειδή "τόλμησε" να ζήσει σε μουσουλμανική γειτονιά στο Πακιστάν

Freepen.gr - Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, ο Νάντεμ Τζόζεφ, χριστιανός από τo Πεσαβάρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Χυμπάρ Πακτουνκάβα του Πακιστάν, πέθανε χθες ως αποτέλεσμα τραυμάτων από πυροβολισμούς που δέχθηκε στις 4 Ιουνίου. Είκοσι έξι ημέρες πριν, ο Τζόζεφ και η οικογένειά ήταν δέχτηκαν επίθεση από μουσουλμάνους γείτονες επειδή αγόρασαν ένα σπίτι σε γειτονιά που οι κάτοικοι αποφάσισαν ότι είναι «μόνο για μουσουλμάνους», αναφέρει το International Christian Concern.

Στις 4 Ιουνίου 2020, ο Ναντέμ Τζόζεφ, η πεθερά του, η Ελισάβετ και ο αδελφός του, Μπαμπάρ Μασίχ, δέχτηκαν επίθεση από μουσουλμάνους γείτονες που κρατούσαν όπλα μπροστά από το σπίτι τους. Οι επιτιθέμενοι ήταν ο Salman Khan και οι γιοι του.

Σύμφωνα με τον Τζόζεφ και την οικογένειά του, ο Χαν επιτέθηκε επειδή αγόρασαν ένα σπίτι σε αυτό που ο Χαν αναφέρει ως «μουσουλμανική γειτονιά».

Σε ένα βίντεο μήνυμα που έγραψε από το κρεβάτι του στο νοσοκομείο στις αρχές Ιουνίου, ο Τζόζεφ είπε, «Πριν από ένα μήνα, αγόρασα ένα σπίτι στην τηλεοπτική αποικία. Πρέπει να κάνω τις τελικές πληρωμές στον πωλητή, αλλά ο Salman Khan, μουσουλμάνος της γειτονιάς, άρχισε να παρενοχλεί την οικογένειά μου".

Ενώ ο Ιωσήφ και η οικογένειά του κατοικούσαν στην περιοχή, παρενοχλήθηκαν από μουσουλμάνους γείτονες που τους ονόμασαν «chooras», έναν υποτιμητικό όρο που χρησιμοποιούν για να χαρακτηρίσουν τους Χριστιανούς ως άθικτους. Οι μουσουλμάνοι γείτονες κατέστρεψαν επίσης τις πόρτες του σπιτιού τους και οδηγούσαν συνεχώς θορυβώδεις μοτοσικλέτες έξω από το σπίτι.

Ο Ιωσήφ ισχυρίστηκε ότι ο Khan και οι γιοι του ζήτησαν από την οικογένειά του να φύγει από αυτήν τη γειτονιά, επειδή «προοριζόταν μόνο για μουσουλμάνους κατοίκους». Ο Χαν φέρεται να είπε: «πως τόλμησε μια χριστιανική οικογένεια να ζει ανάμεσα σε μουσουλμάνους».

Στην επίθεση στις 4 Ιουνίου, ο Τζόζεφ πυροβολήθηκε δύο φορές στο στομάχι του. Ο πεθερός και ο γαμπρός του Τζόζεφ πυροβολήθηκαν τόσο στον ώμο όσο και στο πόδι. Και οι τρεις εισήχθησαν στο τοπικό νοσοκομείο όπου ο Ιωσήφ υπέκυψε στις πληγές του στις 30 Ιουνίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail