Σίσι: Η Αίγυπτος έχει τον ισχυρότερο στρατό στην περιοχή και μπορεί να αλλάξει γρήγορα τη μάχη στη Λιβύη

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Ελ-Σίσι τόνισε ότι η Αίγυπτος δεν θα μείνει αδρανής απέναντι σε κινήσεις που αποτελούν άμεση και ισχυρή απειλή για την εθνική ασφάλεια, όχι μόνο την αιγυπτιακή και λιβυκή, αλλά και αραβική, περιφερειακή και διεθνή.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Αιγυπτιακής Προεδρίας, ο Σίσι είπε: «Ο κύριος στόχος των αιγυπτιακών προσπαθειών σε όλα τα επίπεδα προς τη Λιβύη είναι να ενεργοποιήσουν την ελεύθερη βούληση του λαού της Λιβύης για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα τους και για τις μελλοντικές γενιές των παιδιών τους».

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος δήλωσε ότι «οι κόκκινες γραμμές που ανακοίνωσε πριν είναι κυρίως έκκληση για ειρήνη και τερματισμό της σύγκρουσης στη Λιβύη» αλλά υπογράμμισε:

«Η Αίγυπτος διαθέτει τον ισχυρότερο στρατό στην περιοχή και την ήπειρο της Αφρικής και είναι σε θέση να αλλάξει τη στρατιωτική σκηνή γρήγορα και αποφασιστικά στη Λιβύη εάν το επιθυμεί»

Τόνισε επίσης πως «όταν οι αιγυπτιακές δυνάμεις εισέλθουν στη Λιβύη, η σημαία της Λιβύης θα υψωθεί από γέροντες των φυλών».

Από την πλευρά τους, οι σεΐχηδες και οι προύχοντες των φυλών της Λιβύης εξέφρασαν την πλήρη εξουσιοδότησή τους στον Σίσι και τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις να παρέμβουν για την προστασία της κυριαρχίας της Λιβύης και να λάβουν όλα τα μέτρα για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας της Λιβύης και της Αιγύπτου και να αντιμετωπίσουν τις κοινές προκλήσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail