Ξανά τζαμί η Αγιά Σοφιά: Δε θα σωπάσει η κυρα Δέσποινα

edibejko / pixabay
Freepen.gr - Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Τουρκίας ακύρωσε την Παρασκευή το κυβερνητικό διάταγμα του 1934 που μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε μουσείο. Η πολυαναμενόμενη απόφαση άνοιξε το δρόμο για την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης να χρησιμοποιηθεί ως τζαμί.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε ένα προεδρικό διάταγμα για την παράδοση της Αγίας Σοφίας στην Τουρκική Προεδρία Θρησκευτικών Υποθέσεων και το άνοιγμά της για λατρεία συγχαίροντας τον τουρκικό λαό.

Το δικαστήριο δήλωσε ότι η Αγία Σοφία είναι επίσημα εγγεγραμμένη ως τζαμί στην πράξη της, προσθέτοντας ότι η χρήση του για οτιδήποτε άλλο εκτός από τζαμί δεν είναι νομικά δυνατή. "Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου το 1934 που τερμάτισε τη χρήση της ως τζαμί και την καθόρισε ως μουσείο δεν συμμορφωνόταν με τους νόμους", ανέφερε η απόφαση.

Ακολουθεί το διάταγμα του εκ πατρός ελληνικής καταγωγής προέδρου της Τουρκίας:

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail