Η Κίνα δοκιμάζει ισχυρούς πυραύλους ικανούς να βυθίσουν τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ

Freepen.gr - Η Πολεμική Αεροπορία του Απελευθερωτικού Στρατού του Κινέζικου Λαού δοκίμασε πρόσφατα έναν βαλλιστικό πυραύλο κατά στόχων επιφανείας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Σύμφωνα με το National Interest, αυτές οι δοκιμές ήρθαν μετά τις ειδήσεις που εκδόθηκαν τον περασμένο Μάιο ότι ο Κινεζικός Απελευθερωτικός Στρατός είχε εγκαταστήσει πυραύλους κρουζ και επιφανείας-αέρος κοντά στις περιοχές των κοραλλιογενών υφάλων, δυτικά των Φιλιππίνων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, υπολοχαγός Ντέιβ Ίστμπουρν, δήλωσε ότι η δοκιμή πυραύλων της Κίνας αυτή την εβδομάδα έρχεται σε αντίθεση με τον «ισχυρισμό της Κίνας ότι επιθυμεί ειρήνη στην περιοχή και είναι σαφές ότι τέτοιες ενέργειες είναι καταναγκαστικές κινήσεις που αποσκοπούν στον εκφοβισμό άλλων μερών στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας».

Οι δοκιμές αυτών των πυραύλων είναι το τελευταίο βήμα στις προσπάθειες της Κίνας να στηρίξει την πολιτική της «αδιαμφισβήτητης κυριαρχίας» πάνω στα χαρακτηριστικά της θάλασσας, του αέρα και της γης εντός της «εννέα γραμμής» που σχεδίασε στον χάρτη της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Η διακεκομμένη γραμμή «εννέα γραμμή» περιλαμβάνει περίπου το 80-90 τοις εκατό της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των νησιών Spratly και Paracel και αμφισβητούμενων κοραλλιογενών υφάλων, καθώς και τεράστιες περιοχές «αποκλειστικών οικονομικών ζωνών» στη Νοτιοανατολική Ασία.

Η Κίνα ξεπερνά κάθε αντίπαλο εντός της προαναφερθείσας γραμμής, συμπεριλαμβανομένου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το οποίο είναι πιθανό να εμφανίζεται στα χωρικά ύδατα, καθώς αυτοί οι πύραυλοι δίνουν στο Πεκίνο τη δυνατότητα να χτυπήσει εχθρικά πλοία στον δυτικό Ειρηνικό.

Ο πύραυλος "DF-21D" είναι ένας κινεζικός βαλλιστικός πύραυλος που μπορεί να μεταφερθεί εύκολα στην ξηρά, επιτρέποντάς του να αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια μιας ταχέως μεταβαλλόμενης στρατιωτικής κατάστασης, με εμβέλεια άνω των 1500 χλμ., που φέρει μία κεφαλή, η οποία μπορεί να είναι και πυρηνική.

Επίσης ο κινεζικός πύραυλος "Dongfeng 26" είναι ο πρώτος παραδοσιακά οπλισμένος βαλλιστικός πύραυλος που μπορεί να χτυπήσει το νησί Γκουάμ, με εμβέλεια 3000-4000 χλμ. Έχει την ικανότητα να εντοπίζει και να χτυπά τις περισσότερες αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στον ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό. Ο πύραυλος μπορεί να οπλιστεί με συμβατική ή πυρηνική κεφαλή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail