Σίσι σε σεΐχηδες και φύλαρχους: Η Τουρκία έχει αποκτήσει βάσεις στη Λιβύη - Θα μπούμε με εντολή σας

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι δήλωσε την Πέμπτη, κατά τη συνάντησή του με τους σεΐχηδες και τους φύλαρχους της Λιβύης, ότι η ξένη παρουσία έχει αυξηθεί στη χώρα, ειδικά μετά την υπογραφή συμφωνίας από την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με την Τουρκία.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος ανέφερε ότι αυτή η συμφωνία ώθησε την Τουρκία να δημιουργήσει ναυτικές και αεροπορικές βάσεις στη Λιβύη, εκτός από την αποστολή μισθοφόρων για να στηρίξει τις δυνάμεις της GNA για τον έλεγχο του πετρελαίου της Λιβύης και να απειλήσει την ασφάλεια των γειτονικών χωρών.

Ο Ελ-Σίσι τόνισε απευθυνόμενος στις φυλές της Λιβύης: «Θα εισέλθουμε στη Λιβύη μετά από αίτημά σας και θα βγούμε από αυτήν με εντολή από εσάς».

Και συνέχισε: «Η Αίγυπτος είναι έτοιμη να λάβει όλα τα μέτρα για την επίτευξη των κοινών συμφερόντων Αιγύπτου-Λιβύης», ζητώντας τη συνοχή των φυλών της Λιβύης, στην οποία είπε «έχουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail