Η Πανεπιστημίου ήταν από τους λίγους δρόμους που κρατούσε την αστική αρχοντιά της παλιάς Αθήνας

Η Πανεπιστημίου ήταν ένας από τους λίγους δρόμους της πρωτεύουσας που κρατούσε ακόμη κάτι από την αστική αρχοντιά της παλιάς Αθήνας (ειδικά στο τμήμα της από την Πλατεία Κοραή μέχρι το Σύνταγμα). Και αυτό ήρθε να το καταστρέψει εν έτει 2020 ο μαθητευόμενος μάγος Κώστας Μπακογιάννης. 

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί οι αναρχομπάχαλοι τον μπουγέλωσαν την προηγούμενη εβδομάδα, αφού με τον δήμαρχο μοιράζονται την ίδια αισθητική. Ο καραγκιοζ μπερντές που έφτιαξε ο Μπακογιάννης στην Πανεπιστημίου, με τα μπογιατίσματα στους δρόμους, τις φτηνιάρικες τσίγκινες γλάστρες και τα τσουρούτικα φυτά, θυμίζει απελπιστικά το "Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο της Ναυαρίνου", το κηπάκι της Τσαμαδού ή την Πλατεία Εξαρχείων!

Πάντως, αν θέλει να ολοκληρωθεί το εναλλακτικό αριστούργημά του, εγώ θα πρότεινα στον Μπακογιάννη να φέρει κάποιες αναρχο-φεμινιστικές gender-fluid ομάδες από τα Εξάρχεια για να να γεμίσουν την Τριλογία με γκράφιτι κατά της πατριαρχίας. Τότε μόνο θα αποδείξει και στους πιο δύσπιστους πως τίμα όχι μόνο τους αγώνες της Αριστεράς- όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως- αλλά και την αισθητική της.

(Στη φωτογραφία ο πίνακας του Παύλου Μαθιόπουλου, "Η οδός Πανεπιστημίου", 1899)
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail