Κάπως έτσι ξεκινάει και ο "πόλεμος της Τράτας"

Κάπως έτσι ξεκινάει και ο "πόλεμος της Τράτας", καθώς στην προβοκάτσια και στον τσαμπουκά είναι οι πρώτοι.


Οι Τούρκοι στέλνουν στόλο με 150 αλιευτικά στο Αιγαίο τα οποία ετοιμάζονται να στείλουν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, με στόχο να γκριζάρουν εντελώς ό,τι έχει απομείνει από την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, δηλαδή τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Εφόσον η Ελλάδα δεν έχει ανακηρύξει ΑΟΖ, τα τουρκικά αλιευτικά είναι ελεύθερα να ψαρεύουν ψάρια εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά όχι εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Τις προηγούμενες ημέρες τουρκικά αλιευτικά είχαν βρεθεί στη Μύκονο, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, στα τρία ναυτικά μίλια από τις ακτές του νησιού, που σημαίνει πως το Λιμενικό είχε το δικαίωμα να επέμβει, καθώς αυτό που έκαναν είναι παράνομο.

Αντί να συμβεί αυτό, το Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε πως τα τουρκικά αλιευτικά των 30 μέτρων δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το...αιγαιοπελαγίτικο μελτέμι και γι αυτό «κατέφυγαν» στα ελληνικά χωρικά ύδατα
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail