Το Αζερμπαϊτζάν απειλεί να χτυπήσει το ατομικό εργοστάσιο της Αρμενίας

Freepen.gr - Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν προειδοποίησε την Πέμπτη, ότι οι δυνάμεις του θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν χτύπημα ακριβείας στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος Metzamur στη δυτική Αρμενία, εάν το Ερεβάν αποφάσισε να χτυπήσει στρατηγικές εγκαταστάσεις του Αζερμπαϊτζάν, μεταδίδει το Interfax.

Σε απάντηση στις αρμενικές απειλές να χτυπήσουν τη δεξαμενή νερού Mingchevir στο βόρειο Αζερμπαϊτζάν, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, συνταγματάρχης Waqif Dargankhali, δήλωσε:

«Η Αρμενική πλευρά δεν πρέπει να ξεχνά ότι τα τελευταία πυραυλικά συστήματα που είναι διαθέσιμα στον στρατό μας μπορούν να χτυπήσουν τον Σταθμό Ατομικής Ενέργειας Metzamur με υψηλή ακρίβεια, κι αυτό θα μετατραπεί σε μια μεγάλη τραγωδία για την Αρμενία».

Αυτές οι δηλώσεις έρχονται στο πλαίσιο της στρατιωτικής κλιμάκωσης στην παραμεθόρια περιοχή μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν από την περασμένη Κυριακή, για την οποία οι δύο πλευρές κατηγόρησαν η μία την άλλη.

Η Μόσχα και η Τεχεράνη επιβεβαίωσαν ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μειώσουν την ένταση μεταξύ Μπακού και Ερεβάν, ενώ η Τουρκία ευθυγραμμίστηκε με το Αζερμπαϊτζάν, δεσμευόμενη δια του Χουλουσί Ακάρ, πως η Αρμενία «θα πληρώσει το τίμημα» για συγκρούσεις με το Αζερμπαϊτζάν.

Το Ερεβάν σχολίασε δια του ΥΠΕΞ τις δηλώσεις αυτές μιλώντας για το επίπεδο της απελπισίας και την κρίση του μυαλού της πολιτικής-στρατιωτικής ηγεσίας του Αζερμπαϊτζάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail