Τούρκος ναύαρχος ζητά μετονομασία του Αιγαίου γιατί είναι ελληνικό όνομα - Τι προτείνει

Freepen.gr - Ο Cihat Yaycı, ο αρχιτέκτονας του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας της Τουρκίας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι επεκτείνεται στα χωρικά ύδατα του Αιγαίου, της Μεσογείου και του Εύξεινου Πόντου, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Τουρκία δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τη λέξη «Αιγαίο» που έχει ελληνική καταγωγή, ανέφερε ο ιστότοπος ειδήσεων Veryansın.

Πρότεινε ότι το Αιγαίο Πέλαγος πρέπει να μετονομαστεί σε «Θάλασσα των Νήσων» ή «Βόρεια Μεσόγειος», σύμφωνα με την Veryansın.

Ανέφερε επίσης ότι η περιοχή της Τουρκίας στο Αιγαίο, μία από τις επτά γεωγραφικές περιοχές της χώρας, θα πρέπει να μετονομαστεί σε δυτική Ανατολία.

Ο Yaycı παραιτήθηκε τον Μάιο μετά την απομάκρυνσή του από το βασικό αξίωμα του ναύαρχου και του αρχηγού του ναυτικού από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail