Τελικά αστεία αστεία οι Τούρκοι έφτασαν μέχρι τη Μύκονο;- Τι απαντά το Λιμενικό

Freepen.gr - Η προκλητική στάση των Τούρκων ψαράδων δεν είναι κάτι το καινούριο. Αρκετές φορές έρχονται ακόμη και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων για αλιεία και ενίοτε τους κυνηγούν οι Ελληνες ψαράδες. Ωστόσο αυτή τη φορά έφτασαν ακόμη παραπέρα.

Τρία τουρκικά αλιευτικά είδαν κάτοικοι της Μυκόνου είδαν να πλέουν σε απόσταση μόλις 2-3 ναυτικών μιλίων, τα οποία σύμφωνα με το Marine Traffic ήταν τα Tuncay Sagun 6, Guler Kardesler 4 και Cihan Cengiz Karadeniz.

Τα τουρκικά αλιευτικά καταγράφηκαν να πλέουν ανοιχτά της παραλίας Αγάρι στη Μύκονο. Σύμφωνα με το Mykonos Live TV που κατέγραψε το ένα από τα αλιευτικά, το λιμενικό ήταν ενήμερο. 

Μήπως τελικά όταν δεν μπορείς (ή δεν έχεις τέτοια εντολή) να αστυνομεύσεις σωστά τα 6 ναυτικά μίλια, φοβάσαι να πας στα 12;



Τι απαντά το Λιμενικό Σώμα

Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.

Τα εν λόγω σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι Τουρκικά παράλια.
Κατά συνέπεια, δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από Τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των Ε.Χ.Υ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail