«Ο Ερντογάν ανά πάσα στιγμή θα δηλώσει πλήρη έλεγχο στη Δυτική Λιβύη» - Αναζητά Κερκόπορτα μέσω Νίγηρα

Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατηγός Ahmed Al-Mismari, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την αποδοχή κατάπαυσης του πυρός ή καθυστέρησης που θα έδινε την ευκαιρία σε πολιτικές προσπάθειες για την ενεργοποίηση των πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην επίλυση της κρίση, η τελευταία της οποίας είναι η Διακήρυξη του Καΐρου.

Σε δηλώσεις προς την εφημερίδα «Al-Ittihad» την Κυριακή, που σημειώνει το libyareview.com, ο Al-Mismari ανέφερε ότι τα πρόσφατα τουρκικά μηνύματα σχετικά με τη Λιβύη είναι όλα αρνητικά και φέρουν μια σαφή απειλή για τη διεθνή κοινότητα ότι συνεχίζει το έργο της για τον έλεγχο της Λιβύης με τη βοήθεια όπλων για να λεηλατήσει τους πόρους του λαού της.

Τόνισε ότι ο LNA παρακολούθησε τις κινήσεις των τουρκικών πολιτοφυλακών στη Μισράτα, τη βάση Al-Watiya και την Τρίπολη, τονίζοντας ότι η Τουρκία προσπαθούσε να υποστηρίξει τα κέντρα ελέγχου της στη Λιβύη, ειδικά τις αεροπορικές βάσεις που έχει υπό τον έλεγχο, ειδικότερα, την αεροπορική βάση Watiya δυτικά της Τρίπολης, το κολέγιο Misrata Air και τα λιμάνια της Misrata, καθώς επίσης την Τρίπολη και τη Zuwara.

Σημείωσε επίσης ότι αυτές οι αεροπορικές βάσεις και τα λιμάνια περιλαμβάνουν χιλιάδες μισθοφόρους και εξοπλισμό που μεταφέρθηκαν πρόσφατα και έχουν λάβει εκτεταμένη εκπαίδευση στη Συρία και τη νότια Τουρκία. Ο εκπρόσωπος του LNA επεσήμανε επίσης ότι η Άγκυρα έχει μετακινήσει μισθοφόρους από τη Σομαλία, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ο Ερντογάν εργάζεται για να διαφοροποιήσει την προέλευση των μισθοφόρων που αποστέλλονται στη Λιβύη.

Ο Αλ Μισμάρι προειδοποίησε για τις προσπάθειες της Τουρκίας, με επικεφαλής τον Ερντογάν, να διεισδύσει στον Νίγηρα για να αποκτήσει πρόσβαση στη Λιβύη από γειτονικές χώρες. Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα είχε μεταφέρει μεγάλο αριθμό ξένων μισθοφόρων στην Τρίπολη, γεγονός που αντικατοπτρίζει την έλλειψη εμπιστοσύνης του Ερντογάν στις πολιτοφυλακές της πρωτεύουσας και τους καθαρά αποικιακούς στόχους του στη Λιβύη, εκτός από τις προθέσεις του για πραξικόπημα εναντίον εκείνων που πολέμησαν μαζί του στη μάχη της Τρίπολης!

«Αναμένουμε ανά πάσα στιγμή ότι ο Ερντογάν θα κηρύξει τη δυτική περιοχή στη Λιβύη υπό τον πλήρη έλεγχο της Τουρκίας, κάτι που αποτελεί πολύ μεγάλη απειλή για την ενότητα και την κυριαρχία του κράτους της Λιβύης», κατέληξε ο εκπρόσωπος του LNA.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail