Δε χαμπαριάζουν οι Κούρδισσες: Λιάνισαν τους εχθρούς και μέσα στην Τουρκία

Freepen.gr - Οι αντάρτες των HPG και το γυναικείο τμήμα της YJA Star στόχευσαν τουρκικά στρατεύματα σε διάφορες τοποθεσίες στη νοτιοανατολική Τουρκία ή αλλιώς βόρειο Κουρδιστάν. 12 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένου ενός υπολοχαγού, σκοτώθηκαν, ενώ ένα όχημα και μια θέση του στρατού  καταστράφηκαν.

Το Γραφείο Τύπου των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG) δημοσίευσε μια δήλωση με την οποία περιγράφει τις τελευταίες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν από αντάρτες εναντίον τουρκικών στρατευμάτων και τις επιθέσεις που διεξήγαγε ο τουρκικός στρατός.

Στις 08:40, στις 18 Ιουλίου, οι αντάρτες στόχευαν ένα τουρκικό στρατιωτικό όχημα που ήταν σε κίνηση στην περιοχή Çarçella στην ύπαιθρο της συνοικίας kemdinli στο Χακάρι. Το σαμποτάζ άφησε ένα κατεστραμμένο όχημο και 7 στρατιώτες νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου ενός υπολοχαγού και ενός μέλους των αντάρτικων δυνάμεων. Στη συνέχεια, ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε επιχείρηση στην περιοχή και απομάκρυνε τα θύματα από το σημείο.

Στις 17:30 στις 19 Ιουλίου, αντάρτες χτύπησαν τα τουρκικά στρατεύματα που ήταν τοποθετημένα στο λόφο Şehid Reber στην περιοχή districtukurca του Χακάρι. Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και δύο άλλοι τραυματίστηκαν εδώ, ενώ καταστράφηκε μια θέση των τουρκικών δυνάμεων στο λόφο.

Στο πλαίσιο των εκστρατειών εκστρατείας εκδίκησης «Μάρτυρας Μέντια και μάρτυρας Ρίζγκαρ Γκέβερ», στοχεύθηκαν Τούρκοι στρατιώτες που σταθμεύουν στην περιοχή Σεχρίμπαν στην περιοχή Μπέστα του Σιρνάκ. Η δράση πραγματοποιήθηκε για να χαιρετίσει την εκστρατεία «Μάχη του Heftanin» που συνεχίζεται στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) όπου ο τουρκικός στρατός διεξάγει επιχείρηση κατοχής από τον Ιούνιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail