Μητροπολίτης Δανιήλ: «Ένα θαύμα ζήσαμε στη Γεωργία, οι Εκκλησίες δεν έκλεισαν ποτέ»

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση απέστειλε ο Μητροπολίτης Σατσχέρε και Τσιατούρα κ. Δανιήλ, με την ομιλία του κατα την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής. Ο Σεβασμιώτατος άφησε βαρύτατες αιχμές σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού και το κλείσιμο των Εκκλησιών.


«‘Ενα έθνος που είναι πιστό στον Θεό και την πατρίδα του ως εκ θαύματος θα ευλογηθεί από τον Θεό» δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σατσχέρε και Τσιατούρα κ. Δανιήλ κατά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος.

«Ένα θαύμα ζήσαμε στη Γεωργία, όπου δεν υπήρχε έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού παρά το γεγονός ότι οι Εκκλησίες δεν έκλεισαν ποτέ, όπως σε τόσες άλλες χώρες» τόνισε με έμφαση ο Σεβασμιώτατος.

«Κάποιος ίσως αναρωτηθεί πως επέζησε το έθνος μας, επέζησε για δύο λόγους: Ήταν αφιερωμένο στην πατρίδα και τον Θεό. Όποιος αφιερώνεται στον Θεό και στην πατρίδα του δεν εγκαταλείπεται από τον Θεό αλλά συχνά σώζεται από το Μέγα Έλεός Του» σημείωσε ο Μητροπολίτης Σατσχέρε και Τσιατούρα κ. Δανιήλ.

«Αυτού του ελέους γίναμε μάρτυρες σήμερα, στον τρόπο που η χώρα παρά τα τόσα προβλήματα, προστατεύτηκε πολύ περισσότερο από τα μεγάλα κράτη, και αυτό έγινε επειδή ο λαός δεν έκανε έξοδα και εκπτώσεις και οι άνθρωποι που παλεύουν για την χώρα, την αγάπη και την ηθική θα βιώσουν το Θαύμα του Θεού. Αυτό το Θαύμα είδαμε στην Γεωργία» είπε ο Σεβασμιώτατος.

Και κατέληξε: » Ο Θεός θα κάνει θαύμα για το έθνος που είναι πιστό στο Θεό και την πατρίδα του, η Γεωργία έχει τέτοιους αφοσιωμένους πατριώτες και για αυτό επιβίωσε, Η ζωή χωρίς τον Χριστό είναι θάνατος και ο θάνατος με τον Χριστό είναι ζωή. Αυτή η πίστη μας έσωσε από την επιδημία. Τον Μάρτιο ο Πατριάρχης Γεωργίας τόνισε ότι το κλείσιμο των Εκκλησιών είναι αδικαιολόγητη επίθεση κατά του Θεού».
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.