Δένδιας: Αν η Τουρκία προχωρήσει σε έρευνες, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου στην περιοχή μας

Freepen.gr - «Η Τουρκία κωφεύει και συνεχίζει τις προκλήσεις. Έχει εξαγγείλει περαιτέρω έρευνες, οι οποίες αν πραγματοποιηθούν, θα ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου στην περιοχή μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Θέλω να είμαι σε αυτό απολύτως σαφής: εάν η Τουρκία, έστω και καθ’ υπόθεσιν, θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε νησί εντός Τουρκικής λίμνης ή θάλασσας, να το ξεχάσει. Επαναλαμβάνω, να το ξεχάσει» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.

«Στο επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα εξεταστεί ενδελεχώς το θέμα της τουρκικής συμπεριφοράς. Γιατί η τουρκική επιθετικότητα αγγίζει τις αρχές, επί των οποίων η Ευρωπαϊκή Ένωση εδράζεται και τις προσβάλει» τόνισε ο υπουργός.

«Μόνον εάν η Άγκυρα αντιληφθεί ότι οι παρανομία και η επιθετικότητα επιφέρει συνέπειες, θα αναγκαστεί να αλλάξει πορεία. Καθόσον με αφορά, θέλω να σας πω ότι είμαι αθεράπευτα αισιόδοξος» συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας. Εμείς πάντως δηλώνουμε αθεράπευτα ρεαλιστές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail