Οι μισθοφόροι της Τουρκίας συνεχίζουν τις απαγωγές στο Αφρίν: Δε γλυτώνουν ούτε τα παιδιά

Freepen.gr - Η υποστηριζόμενη από την Τουρκία ένοπλη ομάδα ισλαμιστών Liwa Samarkand απήγαγε επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο ανηλίκων, από το χωριό Mezin στην περιοχή Sherawa του Afrin το Σαββατοκύριακο. Οι απαχθέντες είναι οι Ehmed Ezîz και ο γιος του Xalid Ezîz, ο Ebdulkerîm Hemade και ο γιος του Rêzan Hemade και ο Nîzar Şikrî Çîlo. Τα ονόματα των άλλων απαχθέντων δεν είναι γνωστά. Όπως σημειώνει το πρακτορείο ANF, έχουν ζητηθεί λύτρα για την απελευθέρωσή τους.

Το Afrin κατέχεται από την Τουρκία και τους σε αυτήν προσκείμενους ισλαμιστές από τον Μάρτιο του 2018. Οι απαγωγές αποτελούν κοινή πηγή εισοδήματος για τους ισλαμιστές μισθοφόρους του τουρκικού κράτους. Από την αρχή της κατοχής του Afrin, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα εγκλήματα πολέμου βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη σε μια από τις πάλαι ποτέ πιο ασφαλείς περιοχές όλης της Συρίας. 

Εκτός από μια κλασική αποικιακή πολιτική, η Τουρκία συνεχίζει να εφαρμόζει μια πολιτική εθνοκάθαρσης, η οποία έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν από τους προγονικούς τους οικισμούς. Η δημογραφική αλλαγή υπέρ της Τουρκίας και των ισλαμιστικών δυνάμεων εισβολής, εγκλήματα όπως απαγωγές, βασανιστήρια, εκβιασμοί και δολοφονίες συμβαίνουν με την de facto έγκριση της διεθνούς κοινότητας.

Οι γυναίκες του Αφρίν υποφέρουν ιδιαίτερα από την εισβολή. Μόνο τον Μάρτιο του 2018 έως τον Νοέμβριο του 2019, η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αφρίν κατέγραψε 1200 περιπτώσεις βίας από τις δυνάμεις κατοχής. Σύμφωνα με αυτό, 40 γυναίκες δολοφονήθηκαν, 60 γυναίκες έγιναν στόχος σeξουαλικής βίας, 1000 γυναίκες βασανίστηκαν σωματικά και σχεδόν 1000 γυναίκες απήχθησαν. Ο αριθμός των μη αναφερόμενων περιπτώσεων είναι πιθανώς πολύ υψηλότερος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail