Ο Στόλος “Αστραπή” στο Αιγαίο, η επιφυλακή στις ΕΔ και η “επιχείρηση” στην Αντίπαρο…

H φωτογραφία του Έλληνα πρωθυπουργού, παρέα με το ζεύγος Χανκς στην Αντίπαρο, προκάλεσε αίσθηση και αρνητικά σχόλια. Την ώρα που οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ήταν -και παραμένουν- σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας, ήταν τουλάχιστον περίεργη η εικόνα. Ακόμη πιο παράδοξο όμως είναι ότι όπως αποκαλύπτεται για την μετακίνηση του πρωθυπουργού χρειάστηκε να επιστρατευθούν ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από: militaire.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός πέταξε απ΄ ευθείας για την Αντίπαρο με το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο χρησιμοποιείται για μετακινήσεις υψηλών προσώπων. Ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και για την επιστροφή. Αδιευκρίνιστο παραμένει το σημείο της επιστροφής. Ήταν η Αθήνα ή η Επίδαυρος όπου ο πρωθυπουργός παρακολούθησε θεατρική παράσταση;

Όπως και να ΄χει όταν ο στρατιωτικός μηχανισμός της χώρας είναι σε κατάσταση επιφυλακής όλα αυτά δεν εκπέμπουν το σωστό μήνυμα. Ο εκάστοτε πρωθυπουργός έχει τον βασικό ρόλο στη διαχείριση τέτοιων κρίσεων. Εκείνος αποφασίζει και οι ΕΔ εκτελούν. Συνεπώς η επίσκεψη στην Αντίπαρο ήταν προφανώς περιττή και η χρησιμοποίηση ελικοπτέρου των ΕΔ παράδοξη.

Στόλος “Αστραπή”

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και τα θετικά…

Η αστραπιαία αντίδραση του Στόλου από το μεσημέρι της Τρίτης και η ταχύτατη ανάπτυξη του έναντι των Τούρκων έγινε από ανθρώπους! Από τον Αρχηγό του Στόλου μέχρι τους ναύτες. Όσους υπάρχουν ακόμη στα πολεμικά πλοία.

Χάρη στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που επέστρεψαν “αστραπή” ακόμη και από τις διακοπές τους μόλις ανακλήθηκαν! Όσοι ακόμη μπορούν να πηγαίνουν διακοπές με τις αποδοχές που έχουν…

Στελέχη του Πολεμικού εγκατέλειψαν ότι έκαναν με τις οικογένειες τους και έσπευσαν στη θέση τους.

Υπάρχει περίπτωση στελέχους που το Σάββατο θα παντρευόταν. Ο γάμος αναβλήθηκε, γιατί κλήθηκε να βρεθεί με το πλοίο του εκεί που έπρεπε…

Κανένας δεν παραπονέθηκε, όλοι ξέρουν ποια είναι η δουλειά τους και την έκαναν άριστα.

Χάρη σ΄ αυτούς τους ανθρώπους ο Στόλος ήταν ξανά εκεί που έπρεπε. Ο κουρασμένος και εγκαταλελειμμένος Στόλος. Με τα πολεμικά του πλοία να μένουν ζωντανά χάρη στα πληρώματα που τα επανδρώνουν αλλά και στους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και στους Ναυστάθμους.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.