Μαρτυρία: Τι έζησα ένα χρόνο αιχμάλωτη μαζί με την κόρη μου από τις δυνάμεις κατοχής των Τούρκων στην Αφρίν

Freepen.gr - Μια γυναίκα από την Αφρίν μιλά για την αιχμαλωσία της από τις δυνάμεις κατοχής στο Αφρίν αφού απήχθη από τους εισβολείς μαζί με την τρίχρονη κόρη της.

Σχεδόν κάθε μέρα άνθρωποι στη κατεχόμενη Αφρίν απάγονται από πολιτοφυλακές ή τον τουρκικό στρατό. Το εμπορικό σχολείο μετατράπηκε σε κέντρο βασανιστηρίων. Εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, έχουν μεταφερθεί εκεί μέχρι στιγμής.

Μία από αυτές τις γυναίκες είναι η Ε.Α. Απελευθερώθηκε πριν από μια εβδομάδα για λύτρα και σώθηκε από τα βασανιστήρια μαζί με την τρίχρονη κόρη της. Μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων ANHA για τον ένα χρόνο που πέρασε βασανιζόμενο. Αρχικά ο σύζυγός της απήχθη με το πρόσχημα ότι είχε σχέσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση. Στη συνέχεια, στις 23 Ιουνίου 2019, η 27χρονη Ε.Α. απήχθη μαζί με την τρίχρονη κόρη της. Μεταφέρθηκαν στο κέντρο βασανιστηρίων στο εμπορικό σχολείο με το πρόσχημα ότι είχε σχέσεις με τις Λαϊκές και Γυναικείες Μονάδες Άμυνας YPG και YPJ. Εκεί οι κρατούμενοι βασανίζονται με κάθε δυνατό τρόπο. Για να μη θυμούνται τα βασανιστήρια, τους χορηγούνται ναρκωτικά. Δεκάδες άνθρωποι πέθαναν από την κακοποίηση μόνο σε αυτό το κέντρο βασανιστηρίων, σημειώνει το πρακτορείο ANF.

Απελευθέρωση για λύτρα

Μέσα σε ένα χρόνο, ο πατέρας της Ε.Α. συγκέντρωσε επιτέλους τα απαιτούμενα 17 εκατομμύρια λύρες Συρίας. Η μητέρα και η κόρη αφέθηκαν ελεύθερες κι η. Ε.Α. αμέσως πήγε με τη μητέρα και τον πατέρα της στην ελεύθερη περιοχή Shehba. Ο σύζυγός της, ωστόσο, παραμένει «εξαφανισμένος».

"Μας βασανίστηκαν με σωλήνες νερού"

Η Ε.Α. λέει: "Οι συμμορίες μας απήγαγαν από το σπίτι μας για άγνωστους λόγους. Μας πήγαν στο εμπορικό σχολείο. Εκεί μας χτύπησαν με σωλήνες νερού. Μας προσέβαλαν. Κάθε φορά που μας χτυπούσαν, ισχυρίζονταν ότι είχα συνδέσεις με την YPG και υποτίθεται θα τους έδινα πληροφορίες".

"Απειλούσαν να σκοτώσουν την κόρη μου"

Η γυναίκα συνεχίζει: «Ένας από αυτούς τους στρατιώτες με το όνομα Abu Haydar με ανέκρινε κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων. Συνέχισαν να λένε ότι ήμουν μέλος της YPG και με ρώτησαν ποιες πληροφορίες τους έδωσα. Όταν είπα ότι δεν είχα καμία σχέση με αυτό και δεν έδωσα καμία πληροφορία, με απείλησαν ότι σκοτώσουν την κόρη μου ή να της δώσουν ναρκωτικά".

"Μας ανάγκασαν να παρακολουθήσουμε τα βασανιστήρια"

Η Ε.Α. συνεχίζει: «Ο Άμπου Χέινταρ με απειλούσε συνεχώς. Απείλησε να σκοτώσει την κόρη μου, να με βιάσει, να τραβήξει φωτογραφίες και να τις διανείμει σε όλους. Με ανάγκασε να παρακολουθώ το σκληρό βασανισμό των γυναικών. Οι γυναίκες βασανίζονταν με ηλεκτροπληξία και χτυπήματα με σωλήνες νερού. Τα βασανιστήρια ήταν τόσο άσχημα που αρρώστησα λόγω του ότι τα έβλεπα".

"Έδωσαν ναρκωτικά για να συγκαλύψουν τα βασανιστήρια"

"Τα μέρη όπου κρατήθηκαν ήταν πολύ βρώμικα. Γι 'αυτό εξαπλώνονται οι ασθένειες. Για να μην έρθουν στο φως τα βασανιστήρια και οι γυναίκες δεν ξέρουν πλέον τι τους έχει συμβεί, τους χορηγούνται φάρμακα με σύριγγες και δισκία. Πολλές γυναίκες έχουν αρρωστήσει πολύ".

Ε.Α. λέει για έγκυες γυναίκες που αναγκάστηκαν να γεννήσουν υπό αυτές τις συνθήκες και λέει: "Δεν μας δόθηκε καμία υγειονομική περίθαλψη. Ούτε στα νεογέννητα παιδιά δεν δόθηκε γάλα ή ρούχα."

"Πολλοί δολοφονήθηκαν από βασανιστήρια, οι επιζώντες τραυματίστηκαν σοβαρά"

Η Ε.Α. δηλώνει ότι πολλοί πέθαναν ως αποτέλεσμα βασανιστηρίων και προσθέτει: «Όσοι κατάφεραν να επιβιώσουν υπέστησαν ψυχολογική ζημία λόγω των σοβαρών βασανιστηρίων. Επιπλέον, διέταξαν την εκτέλεση για την πλειονότητα των γυναικών».

Η Ε.Α. καλεί την αυτόνομη διοίκηση και το YPG και το YPJ να τερματίσουν αυτόν τον τρόμο.

Η «στρατιωτική αστυνομία» χρησιμεύει ως βασανιστής του τουρκικού καθεστώτος κατοχής

Οι πιο διαβόητοι βασανιστές όπως ο Abu Haydar, ο Abu Arab, ο Abu Siad και ο Abu Sayir προέρχονται από την «στρατιωτική αστυνομία» του τουρκικού καθεστώτος κατοχής. Αυτές οι στρατιωτικές αστυνομίες στρατολογούνται από διάφορες τζιχαντιστικές πολιτοφυλακές. Το κέντρο βασανιστηρίων στο εμπορικό σχολείο διευθύνεται επίσης από τη «στρατιωτική αστυνομία».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail