Διαλύσαμε τις ζωές μας και καταστρέψαμε τις οικονομίες μας για μια αναβολή λίγων μηνών

Free-Photos / pixabay
Με την θεαματική αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊου στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης τελειώνει μια και καλή το καθεστωτικό παραμυθάκι πως τάχα η αύξηση αυτή οφείλεται στην πρόωρη άρση της καραντίνας. (βλέπε "κακές" Ρεπουμπλικάνικες πολιτείες των ΗΠΑ). Στην πραγματικότητα, ακόμη και οι χώρες αυτές που έκαναν το λοκντάουν το μεγάλο, το σωστό και το πρόστυχο (πχ Ισπανία, Ισραήλ, Γαλλία κτλ) αντιμετωπίζουν σήμερα το ίδιο πρόβλημα με το Τέξας και την Φλόριντα. 


Και έτσι επιβεβαιώνονται όλοι αυτοί που φώναζαν από τον Μάρτιο πως το λοκντάουν δεν μπορεί να σταματήσει την επιδημία. Ακόμη και αν περιορίσει τα κρούσματα, αυτό θα είναι προσωρινό, αφού με την αναπόφευκτη άρση της καραντίνας ο ιός θα επανέλθει. Με λίγα λόγια, διαλύσαμε τις ζωές μας, κάναμε τα Συντάγματά μας κουρελόχαρτα και καταστρέψαμε τις οικονομίες μας για μια αναβολή λίγων μηνών, στην καλύτερη περίπτωση. 

Αντίθετα, η ήπια προσέγγιση της Σουηδίας, εκτός του ότι σέβεται τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών και προστατεύει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία, δείχνει να είναι πιο βιώσιμη και να δουλεύει καλύτερα μακροπρόθεσμα από επιδημιολογικής άποψης, αφού τα ποσοστά μόλυνσης στην σκανδιναβική χώρα εξακολουθούν να πέφτουν όταν οι χώρες, που είχαν επιβάλλει lockdown, βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα δεύτερο κύμα. (https://www.newmoney.gr/…/ke-eno-ta-krousmata-afxanonte-p…/… )

Άντε, μην το καθυστερείτε, Μενουμεσπιτάκηδες! Kάντε ένα λοκντάουν ακόμη για να ρημάξετε και ό,τι έμεινε όρθιο από την παράνοιά σας!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail