Αν δεν εκτιμάς ό,τι έχεις, τότε δε θα βρεις και λόγο να το υπερασπιστείς!

vansilein / pixabay
Ο Όθωνας ήθελε να χτίσει το παλάτι του στην Ακρόπολη. σκεφτείτε από τι γλιτώσαμε καθώς ο πατέρας του αρνήθηκε. Ο αρχιτεκτονικός ρυθμός που επιλέχτηκε για το κτίσιμο της πρωτεύουσας ήταν ο νεοκλασικισμός. Ένας ρθυμος απόλυτα συμβατός με το περιβάλλον που αποτελούσε την αρχιτεκτονική συνέχεια μας και είχε ήδη κυριαρχήσει σε πολλές άλλες χώρες.

Φροντίσαμε όμως από τη δεκαετία του 1950 και του 1960 όταν η οικονομική μας πολιτική ήταν η εξαγωγή φτηνού εργατικού δυναμικού στη Γερμανία να τον αντικαταστήσουμε με το τσιμέντο ώστε καταλήξαμε να φυτεύουμε φοίνικες και γιακαράντα λες και η μεσογειακή χλωρίδα έχει κάτι να ζηλέψει από τη χλωρίδα άλλων περιοχών.

Ξεκινήσαμε με προοπτικές, καταλήξαμε να μισούμε τον εαυτό μας και να ζηλεύουμε οτιδήποτε ξένο έστω και αν είναι κατώτερο. Όταν δεν εκτιμάς αυτό που έχεις, θα έρθει η στιγμή που θα θεωρήσεις ότι δεν αξίζει να το υπερασπιστείς.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail