Ο λάκκος της τουρκικής φάβας: "Παγώνουμε τις έρευνες αφού πάμε σε...συνομιλίες"

DHA
Freepen.gr - Η Τουρκία θα μπορούσε να διακόψει προσωρινά τις επιχειρήσεις εξερεύνησης ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο εν αναμονή των συνομιλιών με την Ελλάδα, δήλωσε ο Προεδρικός Εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίν την Τρίτη, κάνοντας λόγο για εποικοδομητικό βήμα όσον αφορά τις σχέσεις της Άγκυρας με τη γειτονική Αθήνα.

Σε συνέντευξή του στο CNN Türk, ο Καλίν είπε ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ζητήσει την αναστολή των επιχειρήσεων ως μια εποικοδομητική προσέγγιση των διαπραγματεύσεων.

Ο Καλίν, αναφερόμενος στην προσέγγιση του Βερολίνου για τη διαμάχη μεταξύ της Άγκυρας και της Αθήνας, δήλωσε ότι η βασική προσέγγιση της Γερμανίας είναι να λάβει μέτρα για τη μείωση των εντάσεων στη Μεσόγειο. «Η προσέγγισή μας σε αυτό είναι επίσης πολύ θετική», είπε.

Τόνισε επίσης ότι οι ισχυρισμοί για τη στρατιωτική διαμάχη ήταν λίγο υπερβολικοί, εξηγώντας την προσέγγιση της Μέρκελ ως βήματα για τη μείωση των εντάσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τη δημιουργία αμοιβαίας εμπιστοσύνης και το θεμέλιο για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο Καλίν σημείωσε επίσης ότι η επιλογή διαλόγου είναι πάντα ανοιχτή με την Ελλάδα. Είπε πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να συνεχίσει τις συνομιλίες με την Αθήνα για κάθε θέμα χωρίς «προϋποθέσεις», καθώς και πρόθυμη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Η Τουρκία έχει ιστορικές σχέσεις με την Ελλάδα, δήλωσε ο Καλίν, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες θα εργαστούν για τον τρόπο ανασυγκρότησης αυτής της γεωγραφίας μαζί χωρίς μάχη.

Συνεπώς καμία...οπισθοχώρηση αλλά ντρίπλα. Μετά τη φάβα της δήθεν εξόδου του Ορούτς Ρέις, η Τουρκία προσπαθεί να σύρει τη χώρα σε συνομιλίες για τα κυριαρχικά της δικαιώματα τάχα παγώνοντας τις έρευνες ή μήπως αυτή η εξέλιξη έχει ήδη συμφωνηθεί;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail