«Η Τουρκία επιθυμεί να τρομάξει τους εχθρούς της με τις κινήσεις της στις ακτές της Λιβύης»

Freepen.gr - Σχολιάζοντας τους τουρκικούς στρατιωτικούς ελιγμούς στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, ο Αιγύπτιος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Στρατηγός Samir Ragheb είπε ότι είναι ένα επικίνδυνο διπλωματικό μήνυμα που ονομάζεται «διπλωματία του θωρηκτού - battleship diplomacy».

Ο Ragheb δήλωσε σε συνέντευξή του στο αραβικό RT αυτήν την εβδομάδα ότι οι τουρκικοί στρατιωτικοί ελιγμοί στέλνουν μια αυστηρή προειδοποίηση στους εχθρούς της Άγκυρας ότι είναι πρόθυμη να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της για την καταπολέμηση οποιασδήποτε απειλής.

Ο Αιγύπτιος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας θεώρησε ότι αυτοί οι ελιγμοί ήρθαν ως απάντηση στην καταστροφή του τουρκικού συστήματος άμυνας στη στρατιωτική βάση Al-Watiyah νότια της πρωτεύουσας της Λιβύης, την Τρίπολη την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο Ragheb πιστεύει ότι η Τουρκία στέλνει ένα μήνυμα στην Αίγυπτο, η οποία παρακολουθεί επί του παρόντος τα γεγονότα στη Λιβύη πολύ προσεκτικά, ειδικά στο μέτωπο της Σίρτης στο βόρειο-κεντρικό τμήμα της χώρας.

Ο Ragheb είπε ότι οι τουρκικές ναυτικές ασκήσεις κατά μήκος των ακτών της Λιβύης δεν αποτελούν έκπληξη, επειδή η Άγκυρα προσπαθεί να τρομάξει τους εχθρούς της.

Πρόσθεσε ότι αυτές οι ναυτικές ασκήσεις δεν θα επηρεάσουν την απόφαση της Αιγύπτου σχετικά με τη Σίρτη και την Αλ-Τζούφρα, επισημαίνοντας ότι παραμένουν «κόκκινες γραμμές» για το Κάιρο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail