Ορίστε τι πάει στραβά διαχρονικά στη χώρα

PublicDomainPictures / pixabay
Ο Καποδίστριας αρνήθηκε να δεχθεί μισθό από το κράτος, δεν πήρε χρηματική αποζημίωση από τον Τσάρο για να μην κατηγορηθεί για μεροληψία ενώ διέθεσε όλη την περιουσία του για την Ελλάδα. Ούτε ο υπουργός Οικονομικών του και εθνικός ευεργέτης, Ιωάννης Δομπολης πήρε λεφτά από το κράτος ενώ έδωσε και ο ίδιος από την τσέπη του.

Το Καποδιστριακό οφείλει το όνομά του στον Δόμπολη ο οποίος άφησε χρήματα για να ιδρυθεί πανεπιστήμιο με το όνομα "Καποδιστριακό". Ο κοινωνικός αυτοματισμός καταλήγει στο να οδηγηθεί η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας στην εξαθλίωση.

Η γνώση της ιστορίας μας και η κοινή λογική είναι αυτά που μπορούν να μας κάνουν επιτέλους να καταλάβουμε τι πάει στραβά διαχρονικά στη χώρα και αυτό είναι δυο πράγματα: η κρατικοδίαιτη παρασιτική ελίτ και οι πολιτικοί.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail