Ο Ιμάμογλου διαφωνεί με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί: Βλέπει σοβαρές επιπτώσεις

Freepen.gr - Η απόφαση να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για τους Τούρκους στο εξωτερικό και τα τζαμιά που χρησιμοποιούν για να ασκήσουν τα λατρευτικά τους καθήκοντα, δήλωσε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Cumhuriyet που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Ο Ιμάμογλου αναφέρθηκε στην ομιλία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από τις τοπικές εκλογές στις 31 Μαρτίου 2019, όπου έλεγε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας μπορεί να βλάψει την Τουρκία κάνοντας λόγο για παγίδα.

Ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης αναρωτήθηκε «τι άλλαξε σε ένα χρόνο;» και τι θα συμβεί αν οι ηγέτες (χωρών όπου δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι μετανάστες προσεύχονται ειρηνικά) αρχίσουν να λαμβάνουν παρόμοιες αποφάσεις και λένε ότι θεωρούν την κριτική των αποφάσεών τους άμεση επίθεση στην κυριαρχία τους.

Ο Ιμάμογλου κάλεσε τον τουρκικό λαό να αποφασίσει εάν το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας που ακύρωσε το διάταγμα του 1934 είναι καλό ή κακό και προσέθεσε:

«Εάν η αλλαγή στην Αγία Σοφία θα συνεισφέρει υλικούς και πνευματικούς πλούτους στη χώρα μου, εάν θα λύσει τα προβλήματα εκατομμυρίων ανέργων και νέων πτυχιούχων πανεπιστημίου, την υποστηρίζω πλήρως».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail