Ανεβαίνει η θερμοκρασία στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας: Δύο αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ για κόντρα άσκηση

Nimitz από youtube
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να στείλουν δύο αεροπλανοφόρα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας για ασκήσεις κοντά σε μια τοποθεσία όπου και η Κίνα πραγματοποιεί ναυτικά γυμνάσια.

Η Wall Street Journal έγραψε το Σάββατο, ότι στόχος αυτού του βήματος είναι «να στείλει ένα σαφές μήνυμα στην Κίνα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι ικανοποιημένες με τη στρατιωτική κλιμάκωση του Πεκίνου στην περιοχή», αναφερόμενος στον διοικητή της ομάδας.

Η εφημερίδα επεσήμανε ότι τα αεροπλανοφόρα Ronald Reagan και Nimitz είναι έτοιμα να πραγματοποιήσουν πρωτοφανείς ελιγμούς στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας από το Σάββατο.

Την περασμένη εβδομάδα, η Κίνα ανακοίνωσε μια πενταήμερη άσκηση από την 1η Ιουλίου κοντά στα νησιά Paracel, των οποίων την κυριαρχία διεκδικούν τόσο το Βιετνάμ όσο και η Κίνα.

Την Παρασκευή, η Κίνα απέρριψε την κριτική του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για το σχέδιό της να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, σημειώνοντας ότι η Ουάσινγκτον είναι υπεύθυνη για την αύξηση της έντασης στην περιοχή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail