Η Αγία Σοφία ως τζαμί αποκαλύπτει μια θλιβερή αλήθεια για τους Τούρκους

Μετά από αρκετές δεκαετίες, η Αγία Σοφία λειτούργησε ξανά ως τζαμί. Μια εξέλιξη με πολλά νοήματα και διδάγματα. Όσον αφορά εμάς, τα σημειώσαμε σε προγενέστερο σημείωμα. Αυτά επιτρέπει ο Θεός να γίνονται, όταν εμείς Τον αμφισβητούμε, κλείνουμε τους δικούς του ναούς [και όχι του χρήματος ή της κοιλίας] και Τον θεωρούμε φορέα μετάδοσης ασθενειών. Ακόμη και αρχιεπίσκοπος με κοντοκουρεμένο μούσι, τάχα φορέας της ελπίδας, σκανδάλισε με τους νεωτερισμούς του απέναντι στο ιερό μυστήριο.

Του Στρατή Μαζίδη

Βέβαια όπως εμείς φάγαμε τη φάπα μας, ομοίως θα τη φάει και ο Ερντογάν, στον ορισμένο χρόνο από το άνωθεν Αφεντικό. Όχι μόνο για την Αγία Σοφία αλλά και για όλα όσα δεινά έχει προκαλέσει σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη. Τα γραμμάτια των φρικαλεοτήτων των εξτρεμιστών του ισλάμ αλλά και τις τρομοκρατικές ενέργειες πριν λίγα χρόνια στην Ευρώπη, θα τα πληρώσει ο απόγονος εξισλαμισμένων και περήφανος ως γενίτσαρος, πρόεδρος της γειτονικής χώρας.

Και μέσα στο καμάρι του, ο άθλιος αυτός φουκαράς και ο περίγυρός του που τον ακολουθεί και χειροκροτά, για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ουσιαστικά de facto παραδέχεται δύο πράγματα.

Το πρώτο ότι 567 χρόνια κατοχής της Κωνσταντινούπολης και όμως δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν με δικά τους δημιουργήματα σε τίποτε την Αγία Σοφία, το δημιούργημα του Ρωμαίου αυτοκράτορα Ιουστιανιανού. Τους κατατρέχει το σύμπλεγμα της κατωτερότητας και της επιβολής δια της βίας. Οι κατώτεροι έχουν αυτό ακριβώς το γνώρισμα, επιβάλλονται δια της βίας. Για αυτό και τη μετέτρεψαν ξανά σε λάφυρο που κατέκτησαν εκ νέου. Εξευτελίζονται λατρεύοντας το δικό τους μη υπαρκτό θεό, μέσα στον κορυφαίο ναό μιας άλλης θρησκείας. Αυτό νομίζουν πως είναι σημείο ισχύος. Η άλλη οπτική φανερώνει σημείο κατωτερότητας.

Το δεύτερο είναι πως η Αγία Σοφία βρίσκεται εκεί διαρκώς για να τους θυμίζει, και το επιτυγχάνει, πως κοντά έξι αιώνες αργότερα, για την Κωνσταντινούπολη ή για αυτούς Ιστανμπούλ [εις την Πόλιν] αποτελούν ξένους κατακτητές. Δεν πρόκειται για τους νόμιμους ιδιοκτήτες της. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο εορτάζουν την άλωσή της. Τους χτυπά διαρκώς την πραγματικότητα κατά πρόσωπο ότι αποτελεί σύμβολο του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης, αλλά όχι δικό τους.

Αλλά πως να είναι δικό τους όταν πρόκειται και για ένα τεχνητό κατασκεύασμα; Ένα γιαλαντζί  έθνος που κατά 80% αποτελείται από ντόπιους εξισλαμισμένους και αρνησιπάτριδες; Οι καθαροί Τούρκοι έχουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από την πλειοψηφία όσων βλέπουμε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail