Η Βούλη της Αιγύπτου θα δώσει εντολή στον Σίσι να επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη

Freepen.gr - Ενημερωμένες πηγές ανέφεραν στην Ahram Online ότι το αιγυπτιακό κοινοβούλιο - η Βουλή των Αντιπροσώπων - αναμένεται να πραγματοποιήσει σύνοδο ολομέλειας αυτήν την εβδομάδα για να συζητήσει την πολιτική και στρατιωτική κατάσταση στη γειτονική Λιβύη.

Οι πηγές ανέφεραν ότι η συζήτηση θα ακολουθηθεί από ψηφοφορία για να δοθεί εντολή στον Πρόεδρο Αμπντέλ-Φατάχ Ελ-Σίσι να επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη για να βοηθήσει στην υπεράσπιση του δυτικού γείτονα από την τουρκική επιθετικότητα.

Σε μια συνάντηση της 16ης Ιουλίου μεταξύ των ηγετών των φυλών της Λιβύης και του Ελ Σίσι, του ζήτησαν να εξουσιοδοτήσει τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις «να παρέμβουν για να προστατεύσουν την εθνική ασφάλεια της Λιβύης και της Αιγύπτου, εάν διαπιστώσουν επικείμενο κίνδυνο και για τις δύο χώρες. Ο Πρόεδρος Σίσι είπε ότι θα το πράξει αφού λάβει την έγκριση του αιγυπτιακού κοινοβουλίου.

Σε ψήφισμα της 13ης Ιουλίου, το κοινοβούλιο της Λιβύης ζήτησε επίσης από τις ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου και της Λιβύης να συνεργαστούν για να εγγυηθούν την ήττα του κατακτητή και να διατηρήσουν την κοινή εθνική ασφάλεια ενόψει των κινδύνων που θέτει η τουρκική κατοχή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail