Κεραυνοί Τραμπ κατά Γερμανίας: Δε θα σας φυλάμε από τους Ρώσους για να τα ακουμπάτε στη Μόσχα!

RΕUΤΕRS/Christian Charisius
Freepen.gr - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε την απόφασή του να αποσύρει σχεδόν 12.000 στρατεύματα από τη Γερμανία, επικαλούμενος τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Η Ουάσινγκτον ενέτεινε πρόσφατα τις προσπάθειές της να εμποδίσει τις παραδόσεις, σημειώνει το RT.

«Η Γερμανία πληρώνει στη Ρωσία δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για την Ενέργεια και υποτίθεται ότι προστατεύουμε τη Γερμανία από τη Ρωσία. Τι είναι αυτό;» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter, λίγο μετά την ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας Μαρκ Έσπερ, ότι οι ΗΠΑ θα απομακρύνουν περίπου 11.900 Αμερικανούς στρατιώτες από τη Γερμανία, σε αντίθεση με το αρχικό σχέδιο απόσυρσης περίπου 9.500.

Ο Τραμπ ανέφερε επίσης τη μακροχρόνια διαμάχη για τις εισφορές του ΝΑΤΟ, κατηγορώντας τη Γερμανία ότι δεν καταβάλλει το δίκαιο μερίδιο της στο κόστος για την στρατιωτική συμμαχία.

«Επίσης, η Γερμανία είναι αρκετά αμελής με το τέλος 2% στο ΝΑΤΟ. Συνεπώς, μεταφέρουμε μερικά στρατεύματα από τη Γερμανία!» προσέθεσε ο Τραμπ αναφερόμενος στην ελάχιστη απαίτηση δαπανών της συμμαχίας για τα κράτη μέλη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail